Τρίτη 23 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-64
Το τρόπαιο στη Φενέρ, τα εύσημα στους «ερυθρόλευκους»

Εχοντας πετύχει την αποστολή του και με το παραπάνω, ο Ολυμπιακός επέστρεψε τελικά από την ...περιπέτεια του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης με «παράσημο» τη δεύτερη θέση στην Ευρωλίγκα της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Στον τελικό της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τη Φενέρμπαχτσε με 80-64. Το γεγονός όμως ότι η ελληνική ομάδα κατάφερε να δώσει το «παρών» για δέκατη φορά σε φάιναλ φορ και όγδοη φορά σε τελικό αποτελεί σημαντική επιτυχία. Συν τοις άλλοις κλήθηκε να κοντραριστεί για το τρόπαιο με την (ουσιαστική) γηπεδούχο και εκ των βασικών φαβορί φέτος, Φενέρ. Η τελευταία κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά, ενώ έγινε και η πρώτη τουρκική ομάδα που το πετυχαίνει. Για τον Σέρβο τεχνικό Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν η 9η κατάκτηση Ευρωλίγκας στην προπονητική του καριέρα.

Το άξιζε... το πήρε

Στον τελικό της διοργάνωσης, η Φενέρ κυριάρχησε εξ αρχής στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παλεύει μέχρι το 25λεπτο. Η τουρκική ομάδα, έχοντας ψυχολογική ώθηση και από την κυριαρχία των οπαδών της στην εξέδρα, μεγάλη δίψα για το τρόπαιο, και σε σπουδαία βραδιά τα περισσότερα βασικά ατού της (Ούντο, Κάλινιτς, Μπογκντάνοβιτς, Ντίξον), δικαίως έφτασε στην επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έδειξε κάπως κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την ώρα που καθοριστικοί παίκτες του (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου) έμειναν «στα ρηχά», εγκλωβισμένοι από την αντίπαλη άμυνα. Ακόμα κι έτσι όμως, η ελληνική ομάδα, παρά τον αρχικό της αιφνιδιασμό (13-6, 27-18, 35-25), κατάφερνε να παραμένει κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (39-34 ημίχρονο, 42-37 στο 24', 49-44 στο 26'). Από 'κει και πέρα η Φενέρ, χάρη στην ευστοχία της στα μακρινά σουτ (μπροστάρης ο Κάλινιτς) και την κυριαρχία στα ριμπάουντ, ξέφυγε σημαντικά στο τέλος της τρίτης περιόδου (60-48), βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η τέταρτη και τελευταία περίοδος, με τη Φενέρ όσο πέρναγε η ώρα να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση.

Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού

Eurokinissi

Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού
Τα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Αντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1 τρ., 5 ασ.), Νάναλι 2, Βέσελι 8 (8 ρ.), Κάλινιτς 17 (4 τρ., 5 ρ., 5 ασ.), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3).

  • Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε την τρίτη θέση, νικώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με 94-70.
  • Ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πορεία του στην Ευρωλίγκα, αλλά και στον Κώστα Σλούκα της Φενέρ για την κατάκτηση του τροπαίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ