Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του Πανελλαδικού Συνεδρίου

Πρόταση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Πυροσβέστες στο προχτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Πυροσβέστες στο προχτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 21ου ετήσιου τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόταση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) στο συνέδριο είναι η έναρξη κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο με την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοί του αλλά και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του όπως και του συστήματος πυρασφάλειας της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δαπάνες για την πυρασφάλεια της χώρας παραμένουν καθηλωμένες και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, οι πυροσβέστες εργάζονται σε μια υπηρεσία με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, ενώ με περίσσια σπουδή η κυβέρνηση τροποποίησε τον κανονισμό μεταθέσεων, ώστε να εξυπηρετηθεί η ιδιωτική εταιρεία «fraport» στα περιφερειακά αεροδρόμια, ξεσπιτώνοντας πολλούς πυροσβέστες. Ηδη, η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο πετσόκοψε κι άλλο τους μισθούς τους.

Στη διακήρυξή της προς τους συνέδρους η ΕΑΚΠ επισημαίνει, επιπλέον, ότι «μπροστά μας είναι η περαιτέρω ολική αναθεώρηση του κανονισμού μεταθέσεων, για να λυθούν πλήρως τα χέρια της κυβέρνησης σχετικά με τη δυνατότητα που θέλει να έχει, ώστε να μεταθέτει και να μετακινεί μαζικά, προκειμένου να καλύπτει ευκαιριακά και κατά περίπτωση τα κενά που δημιουργεί στις δομές της πυρασφάλειας η αντιλαϊκή πολιτική της. Επίσης, μπροστά μας είναι και το προσχεδιασμένο κλείσιμο υπηρεσιών και κλιμακίων και οι περαιτέρω αλλαγές στο ωράριο, με σκοπό την κάλυψη μέσω των επιφυλακών των πάγιων και διαρκών αναγκών του ΠΣ».

Σε αυτήν την κατάσταση «το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, αντί να οργανώσει και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους, αντίστοιχα με την επίθεση που δεχόμαστε, διεκδικεί ρόλο κοινωνικού εταίρου στα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση με προτάσεις όπως αυτή του κανονισμού μεταθέσεων, η οποία κινείται στην ίδια λογική με αυτή της κυβέρνησης».

Η πρόταση της ΕΑΚΠ

Η πρόταση της ΕΑΚΠ για το 21ο Συνέδριο ως βασικά αιτήματα διεκδίκησης αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, την:

  • Αύξηση των κρατικών δαπανών για το Πυροσβεστικό Σώμα για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την αναβάθμιση της πυρασφάλειας για το λαό.
  • Κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων (ΠΔ 93/2014 και 13/2017) που ξεσπιτώνουν τους πυροσβέστες με μεταθέσεις και μετακινήσεις. Σύσταση νέου αξιοκρατικού κανονισμού μεταθέσεων, που ως προϋπόθεση θα έχει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών οργανικών θέσεων σε όλη τη χώρα.
  • Μονιμοποίηση με σταθερές υπηρεσιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και των εποχικών συμβασιούχων συναδέλφων και όχι μόνο ενός μέρους αυτών. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις του ΠΣ και να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες του.
  • Καμιά κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας, πυροσβεστικής υπηρεσίας και πυροσβεστικού κλιμακίου και αναβάθμισή τους με πλήρη στελέχωση σε μόνιμο προσωπικό, κατάλληλο εξοπλισμό και υποδομές και εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης του προσωπικού. Ιδρυση νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών, όπου απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.
  • Προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και σύγχρονων μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουμε.
  • Θέσπιση και εφαρμογή των απαιτούμενων αυξημένων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην υπηρεσία, που η έλλειψή τους αποτελεί την κύρια αιτία της πλειοψηφίας των τραυματισμών και των θανάτων των συναδέλφων μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Προστασία του ωραρίου από τις υπερβάσεις και τις καταστρατηγήσεις, με πρόσθετη υπηρεσία και συνεχείς επιφυλακές. Να καταργηθούν οι επιφυλακές, που γίνονται για να καλυφθούν, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και οι πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας μας.
  • Πραγματική - χρηματική αμοιβή της υπερωριακής υπηρεσίας όπως καταβάλλεται σε όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.
  • Πληρωμή των οφειλόμενων ρεπό, καθώς και των οφειλόμενων οδοιπορικών εξόδων στους δικαιούχους συναδέλφους σύμφωνα με ό,τι προβλέπει η νομοθεσία.
  • Αμεση κατάργηση του νόμου 4249 για την αναδιοργάνωση του ΠΣ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ