Στο πλευρό εργαζομένων από το Μπαγκλαντές βρέθηκαν χτες συνδικαλιστές του κλαδικού σωματείου
Εξόρμηση σε βιοτεχνία στον Αγιο Ελευθέριο έκαναν χτες συνδικαλιστές του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, για να ενημερώσουν τους αλλοδαπούς εργάτες από το Μπαγκλαντές για τα δικαιώματά τους και την ανάγκη να οργανωθούν στο σωματείο. Να παλέψουν από κοινού με τους Ελληνες για τα προβλήματά τους. Το υλικό που μοιράστηκε γραμμένο στη γλώσσα τους έκανε πιο εύκολη την επαφή.
Επιχειρώντας οι συνδικαλιστές να μπουν στην ημιυπόγεια βιοτεχνία περίπου στις 7 το απόγευμα, συνάντησαν αρχικά την άρνηση του Ελληνα εργοδότη να τους επιτρέψει την είσοδο. Τους προέτρεψε μάλιστα να επιστρέψουν μια ώρα αργότερα, όταν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι θα σχολούσαν! Σε ερώτηση του προέδρου του Σωματείου, Π. Κυριαζίδη, για το πόσες ώρες δουλεύουν και γιατί δεν έχουν σχολάσει ακόμα οι εργάτες, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι οι εργάτες είναι... απογευματινοί. Τελικά το κλιμάκιο των συνδικαλιστών, μετά από τις πιέσεις που άσκησε στον εργοδότη, μπήκε στην επιχείρηση και μοίρασε το υλικό στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδικάτου και από εξορμήσεις που έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο σε βιοτεχνίες ενδυμάτων, αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας επί 10-12 ώρες χωρίς ασφάλιση, ένσημα, δώρα και επιδόματα.
Οι συνδικαλιστές μοίρασαν ανακοίνωση στους αλλοδαπούς, που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να ράβουν στις μηχανές κάτω από την παρακολούθηση του εργοδότη. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου είπε στο «Ρ» ότι η εξόρμηση έγινε «κυρίως για να τους ενημερώσουμε για την ύπαρξη του Συνδικάτου και να τους καλέσουμε να γίνουν μέλη του. Να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, για να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας στους χώρους που εργάζονται. Για αυτό το λόγο έχουμε βγάλει την ανακοίνωση στη γλώσσα τους και τη σύμβαση για να ξέρουν τα μεροκάματα. Ενόψει των εκλογών του συνδικάτου θα επιδιώξουμε να έχουμε υποψήφιους αλλοδαπούς για να εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο. Τα προβλήματα Ελλήνων και ξένων είναι κοινά, ως προς την εκμετάλλευσή τους από την εργοδοσία».