Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν τις πολεοδομικές ρυθμίσεις για τη Ροδόπολη

Την αντίδρασή τους για τη ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης και σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται «αγροτικός οικισμός» με χρήσεις «γενικής κατοικίας» η περιοχή της Ροδόπολης, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Νέες Δρυάδες». Και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με κατάπληξη διαπιστώσαμε ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, δημιουργεί το 2001 αγροτικό οικισμό στην Αττική με χρήση γης "γενική κατοικία". Με την παράγραφο 4 του άρθρου 25 του σχεδίου νόμου επιχειρείται η παράτυπη πολεοδόμηση μιας περιοχής, όπως η Ροδόπολη Αττικής, από αναρμόδιο όργανο, όπως είναι η Βουλή, για να γίνει δυνατή η παράκαμψη των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Δεν είναι δυνατόν, συνεχίζει η ανακοίνωση, το 2001 να γίνεται προσπάθεια αυθαίρετης και παράνομης πολεοδόμησης μιας περιοχής και μάλιστα εντός της Αττικής για να συγκαλυφτούν οι αυθαιρεσίες των πολεοδομικών αρχών, το αυθαίρετο και παράνομο κλείσιμο του ρέματος της περιοχής. Ολα αυτά γίνονται γιατί με τη νόμιμη διαδικασία δε θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν κάποιοι εργολάβοι κατασκευαστές πολυκατοικιών με αντιπαροχή ή να γίνει όλη η περιοχή ένα απέραντο εμπορικό κέντρο για να νομιμοποιήσουν κάποιοι επώνυμοι της περιοχής τις επιχειρήσεις τους, αφού όλη η περιοχή έχει χρήση γης "αμιγούς κατοικίας".

Κατόπιν αυτών, καταλήγει η ανακοίνωση, καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει το σχετικό άρθρο, που μετατρέπει αυθαίρετα τον οικισμό της Ροδόπολης σε αγροτικό οικισμό και ζητάμε να επισπεύσει τις διαδικασίες της νόμιμης πολεοδόμησης, με την προώθηση της πολεοδομικής μελέτης που ήδη εκπονείται».

Αντίθετα, η «Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων» (ΠΟΜΙΔΑ) με ανακοίνωσή της θριαμβολογεί για την επαναφορά του μέτρου της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Προφανώς, η Ομοσπονδία εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών που περιμένουν στη γωνία για να κάνουν χρήση του μέτρου και να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Είναι θετικό το γεγονός ότι επιτέλους δρομολογείται λύση για τους ατυχείς Ελληνες που έδειξαν εμπιστοσύνη στην Πολιτεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ