Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Συμβολικός αποκλεισμός από το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών

Μαχητικό κάλεσμα στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μάη

Το απεργιακό κάλεσμα στο γιγαντοπανό που κρεμάστηκε στην πρόσοψη του υπουργείου
Το απεργιακό κάλεσμα στο γιγαντοπανό που κρεμάστηκε στην πρόσοψη του υπουργείου
Συμβολικό αποκλεισμό στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν χτες από πολύ νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στέλνοντας μήνυμα γενικού ξεσηκωμού ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.

Στην πρόσοψη του υπουργείου, στην πλατεία Συντάγματος, αναρτήθηκε γιγαντοπανό με το κεντρικό σύνθημα - κάλεσμα για την απεργία στις 17/5: «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ. Ολοι στη γενική απεργία 17 Μάη, 10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης».

Εργαζόμενοι, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στις εισόδους του υπουργείου. Στην είσοδο στην οδό Νίκης άνοιξαν πανό με το σύνθημα: «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ολοι στην απεργία, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός!

Σε δελτίο Τύπου, το οποίο έστειλε παντού μετά το ξεκίνημα της χτεσινής κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία - ληστεία, το 4ο μνημόνιο! Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας! Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Ερχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους! Ολοι και όλες στη γενική απεργία στις 17 Μάη».

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις εισόδους του υπουργείου
Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις εισόδους του υπουργείου
Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, όπως: «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας», «Ολοι στην απεργία, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός». Από τα μεγάφωνα καλούσαν τους εργαζόμενους και το λαό να βάλουν φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, να αγωνιστούν για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στη 1 το μεσημέρι η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, με τον Νίκο Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, να καλεί σε ένταση της μάχης για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα. «Να μην αφήσουμε», είπε, «κανένα χώρο δουλειάς που να μην φθάσει το κάλεσμα της απεργίας, το κάλεσμα για ξεσηκωμό. Να πούμε "τέρμα στην κοροϊδία" και να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών».

«Παρών» και από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Νωρίτερα, περίπου στις 10 το πρωί, κατέφθασε στο υπουργείο Οικονομικών το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, που προηγουμένως είχε οργανώσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο, προβάλλοντας το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, για αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε αυτούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά. Λίγο αργότερα έφθασαν και μπλοκ της Ομοσπονδίας και σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και συνταξιούχων από το Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org