Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανοιξε η αυλαία των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από το Μανταμάδο της Λέσβου ξεκίνησε το ταξίδι των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ που μέσα στον Απρίλη και στις αρχές Μάη θα απλωθούν σε όλη τη χώρα.

Το σύνθημα των Μαθητικών Φεστιβάλ είναι δανεισμένο από στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο!» και στόχος της ΚΝΕ είναι μέσα από την προετοιμασία τους που έχει ήδη αρχίσει, αλλά και από τις εκδηλώσεις τους, οι μαθητές να συζητήσουν μαζικά για την αδικία και το σύστημα που τη γεννά. Συνολικά 88 Μαθητικά Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα και, από αυτά, τα 29 θα γίνουν στην Αττική, με τον κύριο όγκο τους να είναι προγραμματισμένος για τα τέλη Απρίλη και τις αρχές Μάη.

Στη Λέσβο, το Μαθητικό Φεστιβάλ του Μανταμάδου έγινε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απρίλη και πολλοί μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και έδωσαν το «παρών» στο διήμερο των εκδηλώσεων.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε κυνήγι χαμένου θησαυρού με ιστορικό θέμα και τίτλο: «Ψάχνοντας το μυστικό της 9ης Μάη». Τα παιδιά που συμμετείχαν, μέσα από το παιχνίδι και τις αφηγήσεις ανακάλυψαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.


Την Κυριακή το Μαθητικό Φεστιβάλ συνεχίστηκε με τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, με θέμα «Βάλε γκολ ζωής! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Τα παιδιά του Μανταμάδου, αλλά και των γύρω χωριών γέμισαν την αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου για το «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;», όπου επικράτησε προβληματισμός για το ότι το σημερινό σχολείο το βλέπει σαν κόστος το κράτος, αλλά και οι γονείς αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την προβολή της ταινίας «Το αγόρι και ο κόσμος».

Για την επόμενη βδομάδα, Μαθητικά Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένα να γίνουν το Σάββατο, 22 Απρίλη, στη Σαλαμίνα (στα Αγάλματα), στην Αρτα (στην πλατεία Σκουφά) και στα Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org