Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από σήμερα οι εκδηλώσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή πλήθους νέων έγινε την περασμένη Παρασκευή το Φεστιβάλ της Περιφερειακής Οργάνωσης ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στο γήπεδο του Πλάτωνα στη Νίκαια, που είχε στολιστεί κατάλληλα, με αξιόλογες εκθέσεις, ταμπλό, παιχνίδια, βιβλιοπωλείο, μπαρ και πολύ κέφι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Ομορφο μουσικό πρόγραμμα από το οποίο ξεχώρισε η συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη και μια αξιόλογη θεατρική μεταφορά δυο μονόπρακτων του Μπ. Μπρεχτ από ομάδα νέων ηθοποιών, πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικό ρεπορτάζ και αποσπάσματα από την ομιλία, καθώς και ανταποκρίσεις από εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις, θα παρουσιάσουμε στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία» του «Ριζοσπάστη».

Τη σκυτάλη των φοιτητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ παίρνει τώρα το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνεται τριήμερο εκδηλώσεων από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη 30 Μάρτη. Στα πλαίσιο του τριημέρου είχαν προηγηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου με τίτλο «Ο Αθλητισμός ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας».

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει:

Σήμερα Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα 3 Νοσηλευτικής, εκδήλωση με θέμα «Και στα "μαλακά" να πέσεις... θα χτυπήσεις - Η θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Θα μιλήσει η Αρτεμις Ανδρονικίδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ακόμα, θα γίνει παρουσίαση έρευνας με ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν σπουδαστές με την άποψή τους για τα ναρκωτικά και θα υπάρχει στο χώρο παιχνίδι με ερωτήσεις - απαντήσεις.

Αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα 106 στο κτίριο Πληροφορικής, εκδήλωση με θέμα «Οι 8 μεγιστάνες του πλούτου έχουν τόσο πλούτο όσο το 50% του πληθυσμού της Γης. Σε αυτό τον κόσμο θα μείνουμε θεατές;». Θα μιλήσει ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δύο projects, με θέμα «Τα τεχνολογικά επιτεύγματα στο σήμερα και η άλλη όψη του νομίσματος» και με θέμα «Η Υγεία στο Σοσιαλισμό».

Την Πέμπτη 30/3 θα γίνει ομιλία από μέλος του Τομεακού Συμβουλίου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, η βράβευση των νικητών του τουρνουά και συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Ολες τις μέρες θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Σοσιαλισμός vs καπιταλισμός. Η πρότασή μας για την ανασύνταξη του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ