Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές. Στην κινητοποίηση καλούν οι σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ.

«Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στις σπουδές, στη μόρφωση, στη δουλειά!», σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, διεκδικώντας: Ολη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά στο επάγγελμα να είναι το πτυχίο. Καμία αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, που προωθείται με την αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές. Αμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά - όχι σε περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων σε δωρεάν μεταπτυχιακά. Αμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο έχει καλέσει την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (διευκολυντική στάση εργασίας έχει κηρύξει το ΔΣ της ΟΛΜΕ) κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Κάτω από την πίεση αυτών των κινητοποιήσεων, χτες το απόγευμα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως αποφάσισε τη διεξαγωγή επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη. Οπως δηλώνει, λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν «αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου».

  • Σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, καλούν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητικών εστιών, την καθυστέρηση του φοιτητικού επιδόματος, την κατάσταση με τη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ και τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ