Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΜΠ
Συνεχίζουν την απεργία κόντρα στην κοροϊδία και τις προκλήσεις της εργοδοσίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των καθαριστριών του ΕΜΠ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των καθαριστριών του ΕΜΠ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν χτες οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μέσω της εργολαβικής εταιρείας ISS. Οι εργαζόμενες βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, διεκδικώντας να μη μειωθούν οι αποδοχές τους, αλλά να καταβληθούν κανονικά επιδόματα και τριετίες που κόβει με το «έτσι θέλω» η εργοδοσία. Παράλληλα παλεύουν για προσλήψεις προσωπικού, πλήρες ωράριο και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Η απεργία συνεχίζεται μετά την άκαρπη τριμερή συνάντηση που έγινε χτες την ίδια ώρα στο υπουργείο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο ΕΜΠ, εκπρόσωποι του Συλλόγου ΕΤΕΠ και συνδικαλιστές από τους Διοικητικούς Υπαλλήλους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. «Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών και όχι στα κέρδη των πολυεθνικών», ήταν το σύνθημα που φώναξαν από κοινού καθαρίστριες, φοιτητές και άλλοι εργαζόμενοι.

Στην τριμερή συνάντηση η εργοδοσία εμφανίστηκε προκλητική. Δεν επιβεβαίωσε τις προφορικές υποσχέσεις που έδινε τις προηγούμενες μέρες ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που περιέκοψε από τους πενιχρούς μισθούς των εργαζομένων. Αντιθέτως, χαρακτήρισε «οικειοθελείς παροχές» επιδόματα όπως το επίδομα γάμου, υπερασπιζόμενη την περικοπή τους, ενώ ισχυρίστηκε ότι το έργο που έχει αναλάβει στο Πολυτεχνείο είναι «ζημιογόνο». Τέλος, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αξίωσαν να σταματήσει η απεργία, να καθαριστούν οι χώροι του ΕΜΠ και μετά να... συζητήσουν με τις εργαζόμενες.

Σε Γενική Συνέλευση που έκαναν αμέσως μετά οι καθαρίστριες, στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισαν σύσσωμα να απαντήσουν στην κοροϊδία και τις προκλήσεις της εργοδοσίας με συνέχιση των 48ωρων απεργιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ