Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Από «μηδενική βάση» οι νέες άδειες

Την απόφαση να μη λάβουν υπόψη τους το κριτήριο παλαιότητας των ραδιοφωνικών σταθμών κατά τη διαδικασία εξέτασης των 35 φακέλων για τη χορήγηση 15 αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών στο νομό Αττικής αποφάσισε κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Βασίλης Λαμπρίδης, στο νομό Αττικής έγινε η πρώτη εφαρμογή του νόμου 2328/1995 που αφορά το κριτήριο του χρόνου λειτουργίας, οπότε δεν ισχύει πια το κριτήριο παλαιότητας. Παράλληλα ο πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε τη διάθεση του ΕΣΡ να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης των αιτήσεων όσο το συντομότερο δυνατόν. Για το λόγο αυτό, χτες, το Συμβούλιο συμπλήρωσε το κλιμάκιο εξέτασης των αιτήσεων των ραδιοφωνικών σταθμών, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις του την επόμενη κιόλας εβδομάδα. Στα πλαίσια της εξέτασης των αιτήσεων πλέον περιλαμβάνεται και η «αυτοψία», από μέλη του κλιμακίου και τεχνικούς του ΕΣΡ, στις εγκαταστάσεις των ραδιοφωνικών σταθμών που ζητάνε άδεια.

Η προκήρυξη για τις 15 νέες άδειες έληξε στις 21 Αυγούστου. Η προκήρυξη αυτή τροποποιούσε, παράλληλα, την προηγούμενη που είχε γίνει στις 10 Απρίλη 2001 για τις οκτώ συχνότητες. Ηδη, έχει γίνει η αδειοδότηση, με απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ, 20 ραδιοφωνικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα και αφού πίεσε το ΕΣΡ, εκτός από τις 20 νόμιμες άδειες, να «υποδείξει» και άλλους οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς για το «μεταβατικό» στάδιο, προχώρησε στο κλείσιμο των υπόλοιπων ραδιοφωνικών σταθμών.

Οσον αφορά το θέμα της χορήγησης ειδικής άδειας δικτύωσης σε έξι τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που εξέταζε χτες το ΕΣΡ, απέρριψε όλες τις αιτήσεις, καθώς, όπως τόνισε ο Βασ. Λαμπρίδης, εφόσον δεν έχουν άδεια λειτουργίας δε δίνεται άδεια δικτύωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ