Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Μπάχαλο κανονισμών για τα πλέι οφ

Στο αέρα δείχνει να βρίσκεται η διαδικασία των φετινών πλέι οφ στη Super League, εξαιτίας ενός ...μπάχαλου που έχει δημιουργηθεί με αντικρουόμενους κανονισμούς για τη συμμετοχή στην διαδικασία.

Το θέμα ξεκίνησε μετά την πρόσφατη αλλαγή από πλευράς ΕΠΟ στον κανονισμό αδειοδότησης των ΠΑΕ, με την οποία ουσιαστικά αποσυνδέεται η συμμετοχή στα πλέι οφ από την αδειοδότηση (πιστοποιητικό συμμετοχής) για τη νέα χρονιά. Μάλιστα αποφασίστηκε η διαδικασία εξέτασης των φακέλων να γίνει μετά τα πλέι οφ και μέχρι τις 31 Μάη, όταν θα πρέπει να δηλωθούν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Από την άλλη, στην προκήρυξη της Super League για τα πλέι οφ αναφέρεται ρητά πως δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης έχουν μόνο ΠΑΕ που θα έχουν λάβει την άδεια της ΕΠΟ και μάλιστα τελεσίδικα (χωρίς να εκκρεμούν εφέσεις κτλ.).

Το ζήτημα έχει οδηγήσει σε κόντρα Super League - ΕΠΟ. Η Λίγκα ζητάει να ισχύσει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Από πλευράς ΕΠΟ το μπαλάκι ρίχνεται στην UEFA, αφού αυτή επέβαλε την αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης ως μέρος της ποινής στην ΕΠΟ (μαζί με το υψηλό πρόστιμο) για την υπόθεση αδειοδότησης του Πανιωνίου πέρυσι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ