Τρίτη 24 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΓΕ
Στα μπλόκα η θέση των γυναικών της υπαίθρου

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων», υπογραμμίζει.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΓΕ υπογραμμίζει ότι στο στόχαστρο της πάλης των αγροτών «βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της "πίνουν το αίμα"».

Η ΟΓΕ απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στις γυναίκες της υπαίθρου, στην πλειοψηφία τους άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες: «Απέναντι στον "σκληρό" κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ... Πάρε τη δική σου θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους, στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ