Τρίτη 24 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Στα δύσκολα και χωρίς περιθώρια

Το ένα από τα δύο σημαντικά εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει εντός τριών ημερών καλείται να ξεπεράσει με επιτυχία σήμερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενώντας στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα (20.45 ΕΡΤ2) για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Σε μια ακόμα αγωνιστική βδομάδα της διοργάνωσης με διπλές υποχρεώσεις για τους «πράσινους» τόσο το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τους Καταλανούς όσο και αυτό της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με τον οποίο μάλιστα ισοβαθμούν, θεωρούνται ιδιαίτερα κομβικά. Το «τριφύλλι», προερχόμενο από τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ και έχοντας απολογισμό 10 νίκες - 8 ήττες, είναι σε οριακή θέση προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία του στην οκτάδα. Από την άλλη, είναι κρίσιμη και για την Μπαρτσελόνα που προερχόμενη από τη νίκη επί της Ούνιξ θέλει να δημιουργήσει σερί επιτυχιών προκειμένου να ξαναμπεί σε θέσεις πρόκρισης.

Μιλώντας για το παιχνίδι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, το χαρακτήρισε έναν ακόμη τελικό επισημαίνοντας πως πλέον όσο προχωράει ο β' γύρος όλα τα παιχνίδια θα λαμβάνουν αυτόν τον τίτλο. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο απ' ό,τι στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρ και ότι οι παίκτες του θα εμφανιστούν έτοιμοι ψυχικά και σωματικά για τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα, παρά τα άσχημα μέχρι τώρα αποτελέσματα, από τις καλύτερες ομάδες επιθετικά και γι' αυτό, όπως είπε, χρειάζεται άμυνα υψηλού επιπέδου για να την αντιμετωπίσεις.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, αμφίβολος παραμένει ο Σίνγκλεντον που υπέστη θλάση κόντρα στη Φενέρ, ενώ ενοχλήσεις στη μέση αισθάνθηκε και ο Φώτσης στη χτεσινή προπόνηση.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Ούνιξ Καζάν - Φενερμπαχτσέ (18.00 Novasports 2), Γαλατασαράι - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.00 Νοvasports 5), Ζαλγκίρις Κάουνας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20.00 Novasports 2), Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας (22.00 Novasports 1).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (νίκες - ήττες): ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-4, Ρεάλ Μαδρίτης 13-5, Ολυμπιακός 13-5, Μπασκόνια 11-7, Φενέρμπαχτσε 11-7, Παναθηναϊκός 10-8, Ερυθρός Αστέρας 10-8, Νταρουσάφακα 10-8, Μπαρτσελόνα 8-10, Εφές 8-10, Μπάμπεργκ 7-11, Ζαλγκίρις Κάουνας 6-12, Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-12, Αρμάνι 5-13, Γαλατασαράι 5-13.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ