Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Πτώση από ύψος εναερίτη σε εργολάβο του ΟΤΕ

Καταγγελία του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας

Ενα ακόμη εργατικό «ατύχημα» συνέβη την Παρασκευή 13/1 στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όταν ένας 55χρονος εργαζόμενος σε εργολαβία του ΟΤΕ, ο οποίος εργαζόταν ως εναερίτης, έπεσε από ύψος 6 μέτρων την ώρα εργασίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών - Τηλεπικοινωνιών νομού Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Ο εργαζόμενος είχε αναρριχηθεί σε ξύλινο στύλο περίπου 6 μέτρων για τη συντήρηση του δικτύου, ο οποίος έσπασε από τη βάση του - σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ο στύλος ήταν σάπιος... Ο εργαζόμενος έπεσε στο έδαφος και νοσηλεύεται.

Το Σωματείο καταγγέλλει «την εργοδοσία του ΟΤΕ και των εργολάβων του η οποία έχει επιβάλει εντατικοποίηση της εργασίας στον όμιλο σε τέτοιο σημείο, που απειλείται η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι μηδαμινά. Επανειλημμένα τα σωματεία έχουν καταγγείλει τις πρακτικές που στο κυνήγι του κέρδους και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας δεν διστάζουν να επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια στους εργαζομένους, να κόβουν ρεπό και άδειες και να αγνοούν βασικούς κανόνες ασφαλείας».

Ακόμα, το Σωματείο υπογραμμίζει ως ιδιαίτερα ανησυχητική την κατεύθυνση του Ομίλου ΟΤΕ «στο πλαίσιο του λεγόμενου "consolidation" να παραδώσει το τεχνικό έργο σε εργολάβους, γεγονός που αξιοποιείται για περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ οι συνθήκες ασφάλειας και δουλειάς στις εταιρείες που αναλαμβάνουν τις εργολαβίες δεν ελέγχονται. Ο όμιλος ΟΤΕ σημείωσε τα τελευταία χρόνια κέρδη ύψους πάνω από 1,2 δισ. Αυτά τα κέρδη είναι σε κόστος της ζωής των εργαζομένων. Είναι χρέος όλων μας να συσπειρωθούμε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής».

Το Σωματείο απαιτεί να σταματήσει η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο. Λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας. Να σταματήσει τώρα η παραχώρηση έργου σε εργολάβους. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού από τον ΟΤΕ, να μπει τέλος στην ενοικιαζόμενη εργασία. Μία ενιαία συλλογική σύμβαση εργασίας σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθούς και δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργατικό ατύχημα στο ορυχείο της Μαυροπηγής (2016-11-29 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για το θάνατο εργάτη στο Αγρίνιο (2016-08-20 00:00:00.0)
Απλήρωτες οι καθαρίστριες στον ΟΤΕ (2015-07-23 00:00:00.0)
Οι άθλιες συνθήκες δουλειάς και ασφάλειας οδήγησαν στο έγκλημα (2015-05-09 00:00:00.0)
Δύο ακόμα νεκροί στο βωμό του κέρδους (2009-08-27 00:00:00.0)
Ακόμα ένας εργάτης θύμα στο κυνήγι του κέρδους (2008-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org