Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνέλευση την Τρίτη, μετά τη χτεσινή στάση εργασίας

Με στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., συνέχισε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) τις κινητοποιήσεις του με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Την Τρίτη 17/1 έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση για να συζητήσουν οι εργαζόμενοι για τα επόμενα βήματά τους. Ηδη, η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις ανάγκασε τη διοίκηση να προχωρήσει σε πρόσληψη 13 μόνιμων εργαζομένων, κόντρα στην προσπάθεια παραχώρησης υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ σε εργολάβους.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ, μοίρασαν την ανακοίνωση του σωματείου στους δημότες, τους ενημέρωσαν για τα αιτήματα των κινητοποιήσεων και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους. Μεταξύ άλλων, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει οδηγό προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει με την υδροφόρα νερό στις απομακρυσμένες δεξαμενές, ο εξοπλισμός της (μηχανήματα, αποφρακτικά, φορτηγά) είναι γερασμένος και συνεχώς απαξιώνεται, οι ελλείψεις προσωπικού γίνονται κάθε τόσο φανερές στις πλημμύρες και τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

Παράλληλα, το σωματείο κατήγγειλε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επιστρατεύσει ενάντια στους εργαζόμενους τον «κοινωνικό αυτοματισμό», με δηλώσεις εκπροσώπων της πως οι μόνιμοι εργαζόμενοι «κοστίζουν» και θα οδηγήσουν σε αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού. Στον προσανατολισμό της δημοτικής αρχής είναι η παραχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στους εργολάβους, κατεύθυνση στην οποία έχουν αντιδράσει έντονα οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ