Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΚΝΕ δίνει πρωτοπόρα τη μάχη στο πλάι του Κόμματος

Η κατάταξη των ΟΠ της ΚΝΕ
Η κατάταξη των ΟΠ της ΚΝΕ
Τη δική της πρωτοπόρα συμβολή στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος έχει η ΚΝΕ, που στο πρόσφατο, 5ο «κλείσιμο» της 28ης Νοέμβρη είχε καλύψει το πλάνο της κατά 54,27%.

Για τη μάχη αυτή που δίνει η Οργάνωση της ΚΝΕ μίλησε στον «Ριζοσπάστη» η Λυδία Καραθανασοπούλου, μέλος του Γραφείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Σημειώνουμε ότι η Οργάνωση Δ. Ελλάδας έχει καλύψει το 69,33% του πλάνου της.

***

-- Μετά από ένα μήνα Οικονομικής Εξόρμησης υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα από την προσπάθεια της Οργάνωσης;

-- Ενα πρώτο καθοριστικό ζήτημα για την επιτυχία της μάχης είναι η καλή προετοιμασία στα όργανα, πολύ πιο νωρίς από την έναρξή της. Η ολοκληρωμένη συζήτηση για τον χαρακτήρα της εξόρμησης, του Κόμματος, την αναγκαιότητα της ανεμπόδιστης δράσης του σε όλες τις συνθήκες, είναι κρίσιμη ειδικά για την ΚΝΕ, που πολλά μέλη της δίνουν για πρώτη φορά αυτήν τη μάχη. Δεύτερο ζήτημα είναι η οργάνωση της προσπάθειας κάθε βδομάδα μπροστά στο επόμενο «κλείσιμο». Δηλαδή, η δουλειά στις Οργανώσεις να ξεκινά ήδη από το βράδυ της Δευτέρας για το επόμενο «κλείσιμο», να ενημερώνονται όλοι το ίδιο βράδυ για τα αποτελέσματα της Οργάνωσης Περιοχής και για το στόχο της κλιμάκωσης. Τα όργανα να συνεδριάζουν, να εκτιμούν τη δουλειά όλης της βδομάδας, τα συμπεράσματα που βγαίνουν, για να δίνονται ουσιαστικές κατευθύνσεις με βάση τους στόχους μας, για να εξοπλίζουμε με νέα επιχειρήματα. Ετσι «δένονται» καλύτερα το σύνολο των πολλών καθηκόντων και η έντονη δράση που έχουν αυτήν την περίοδο οι κομμουνιστές με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Ετσι εξασφαλίζουμε τη μαχητικοποίηση και τη σιγουριά για την κάλυψη των πλάνων μας.

Το ΚΚΕ μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» έφτασε στο 56,48% του πανελλαδικού του πλάνου. Στον πίνακα η κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων
Το ΚΚΕ μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» έφτασε στο 56,48% του πανελλαδικού του πλάνου. Στον πίνακα η κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων
-- Ποιες είναι οι πιο σημαντικές δυσκολίες που συναντά η Οργάνωση και τι μέτρα παίρνει για να τις αντιμετωπίσει;

-- Στη βάση της παραπάνω συζήτησης για την οργάνωση της δουλειάς μπορούν να ξεπερνιούνται και οι δυσκολίες που αντικειμενικά συναντάμε σε αυτήν τη μάχη. Δεν μπορεί να μη λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός ότι απευθυνόμαστε σε παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών, σε νέους ανέργους ή εργαζόμενους με πολύ χαμηλό εισόδημα. Η καλή συζήτηση με βάση τις εξελίξεις, η δράση των κομμουνιστών στους χώρους νεολαίας όλο το χρόνο και η αναγνώρισή τους, η πολιτική μας πρόταση, ακόμα κι αν δεν γίνεται δική τους υπόθεση, αναγνωρίζεται από πολλούς ως η μόνη διαφορετική λύση. Αυτά είναι που παρακινούν έναν νέο να στερηθεί το 1 ή τα 2 ευρώ, με τα οποία μας ενισχύει. Ενα άλλο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη νεολαία είναι η αποστροφή που έχει καλλιεργηθεί γενικά προς τα κόμματα και την πολιτική. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει μέχρι τώρα είναι ότι το άνοιγμα με το κουπόνι είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να μας ξεχωρίσει ως Κόμμα στα μάτια ενός νεολαίου. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός νέου που μας είπε: «Μπορεί να μη συμφωνώ μαζί σας, αλλά εσείς είστε οι μόνοι καθαροί, που ζητάτε ενίσχυση από τον απλό κόσμο και όχι από τους πλούσιους».

-- Παίρνετε ιδιαίτερες πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο σχεδιασμό της οικονομικής δουλειάς;

-- Σε αυτήν τη μάχη είναι κρίσιμο οι Οργανώσεις να λειτουργήσουν πρωτόβουλα, με αξιοποίηση μορφών που θα βοηθήσουν νεολαίους να στηρίξουν οικονομικά το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Αξιοποιούμε, για παράδειγμα, εκδόσεις, όπως τα ημερολόγια της ΕΠ του Κόμματος. Οι μαθητικές μας Οργανώσεις εκδίδουν αφισετάκια για μαθητές, αλλά παίρνουν και άλλες πρωτότυπες πρωτοβουλίες, όπως είναι η οργάνωση παράστασης Καραγκιόζη για μαθητές και παιδιά με συμβολική ενίσχυση 1 ευρώ για το ΚΚΕ. Τα γλέντια των Οργανώσεων που έχουμε αυτόν τον μήνα σε όλη την περιοχή θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο.

-- Πώς αξιοποιείτε την άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις;

-- Η αξιοποίηση της κομμουνιστικής άμιλλας ανάμεσα στις Οργανώσεις είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Οικονομικής Εξόρμησης και η πείρα που έχουμε είναι πολύ θετική όλα τα τελευταία χρόνια. Η κήρυξη της άμιλλας από το Γραφείο του ΣΠ έδωσε το έναυσμα, προσπαθήσαμε να δώσουμε ώθηση και στις μαθητικές ΟΒ με ειδικά βραβεία άμιλλας γι' αυτές. Ηδη σε άμιλλα είναι οι ΤΟ ΑΕΙ και ΤΕΙ, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, Εργατικού και Μαθητών, Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Υπαίθρου Αχαΐας, αλλά και ανάμεσα στις ΤΟ ΑΕΙ Πάτρας και ΑΕΙ Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω από το μισό πλάνο καλύφτηκε - συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά(2023-11-29 00:00:00.0)
Ετοιμες να ξεπεράσουν το 50% οι Κομματικές Οργανώσεις(2023-11-22 00:00:00.0)
Κόβει την πίτα της την Κυριακή(2018-01-04 00:00:00.0)
Κατά 34,54% καλύπτεται το πανελλαδικό πλάνο(2017-11-08 00:00:00.0)
Σταθμός η κυριακάτικη εξόρμηση με το «Ρ»(2001-04-06 00:00:00.0)
Συνεχίζονται με επιτυχία οι εξορμήσεις(2000-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ