Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Στη σκιά της σαπίλας του προϊόντος

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0

Eurokinissi

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0
Για μια ακόμη φορά τα όσα έγιναν στο εξωαγωνιστικό μέρος σημάδεψαν την αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Super League, με τη 10η αγωνιστική να διεξάγεται στη σκιά των απειλών προς τον πρόσφατα διορισμένο νέο μέλος της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη που οδήγησαν σε ντόμινο εξελίξεων στην Επιτροπή αλλά και της (επίσης για πολλοστή φορά) της βίας των οπαδών. Γεγονότα που φυσικά ούτε πρωτόγνωρα είναι ούτε μεμονωμένα αλλά αντίθετα έχουν να κάνουν με πλευρές του τρόπου λειτουργίας του σημερινού εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου ως πεδίου δράσης αντιμαχόμενων συμφερόντων. Τόσο οι «μαφιόζικου τύπου» απειλές όσο και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα των όσων διακυβεύονται παρασκηνιακά, είτε αυτά αφορούν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας της αγοράς είτε πολλές φορές σχετίζονται με στόχους και σκοπούς απώτερους της απλής κυριαρχίας σε αυτήν.

Απειλές, παραιτήσεις και ντόμινο εξελίξεων

Συγκεκριμένα, το νέο μέλος της ΚΕΔ, που τοποθετήθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή Εξομάλυνσης (διορισμένη από τις FIFA - UEFA) στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γιάννης Τσαχειλίδης δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή το βράδυ, έξω από το σπίτι του, από δυο άτομα, που, όπως δήλωσε ο ίδιος, τον έβριζαν και τον απειλούσαν. Αποτέλεσμα ήταν, μετά τη μήνυση προς αγνώστους που κατέθεσαν τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της νέας ΚΕΔ, Μπίκας, Καλύβας, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Μετά το συμβάν η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αφού καταδικάζει τα όσα έγιναν προειδοποιεί για την πρόθεση της FIFA να βάλει λουκέτο στα εθνικά πρωταθλήματα και για συνέπειες στις διεθνείς υποχρεώσεις των ελληνικών συλλόγων και εθνικών ομάδων σε ενδεχόμενο επανάληψης περιστατικών. Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν οι περισσότερες ομάδες της Super League. Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με δηλώσεις του έκανε λόγο για «προσπάθεια επιβίωσης της παράγκας με κάθε μέσο», διευκρινίζοντας πως δεν θα διστάσει να διακόψει το πρωτάθλημα εάν χρειαστεί.

Χτεσινές πληροφορίες ήθελαν την Επιτροπή Εξομάλυνσης να κάνει προσπάθειες να μεταπείσει τα μέλη της ΚΕΔ να αποσύρουν τις παραιτήσεις τους.

Επεισόδια οπαδών

Από το σκηνικό για μια ακόμη φορά δεν έλειψε η βία, με σοβαρά έκτροπα μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και αγνώστων (με τις πληροφορίες να θέλουν τους δεύτερους ως οπαδούς του Ολυμπιακού) όταν το τρένο που μετέφερε τους πρώτους στην Αθήνα (για τον αγώνα στη Ν. Σμύρνη) δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στο Μενίδι. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υποχρέωσαν τον μηχανοδηγό να σταματήσει, κατέβηκαν και υπήρξαν συμπλοκές με τους αγνώστους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 9 συλλήψεις και αρκετοί τραυματισμοί. Παράλληλα, σε άλλο περιστατικό ένα άτομο μαχαιρώθηκε από άγνωστο, ο οποίος αναζητείται, έξω από τη θύρα 3 του «Γ. Καραϊσκάκης» λίγο πριν από τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός ...στραβοπατήματα για «Δικέφαλους»

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος στο ντέρμπι των «αιωνίων» επικρατώντας στο Φάληρο του Παναθηναϊκού με 3-0 ξεφεύγοντας κι άλλο στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά καθάρισαν τον αγώνα από το πρώτο μέρος, όταν μετά το 20', εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητά τους και τις στημένες φάσεις πέτυχαν τα τρία γκολ, με τους Μποτία (21'), Ελιουνούσι (26'), Ιντέγε (44'). Οι «πράσινοι», που ξεκίνησαν καλά στο πρώτο 20λεπτο αλλά κατέρρευσαν στη συνέχεια, προσπάθησαν να αντιδράσουν κυρίως μετά το 60'. Ωστόσο, πέραν του χαμένου πέναλτι του Λεντέσμα στο 61' δεν κατάφεραν κάτι πιο αξιόλογο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη συγκεκριμένη φάση αφού θεωρούν ανύπαρκτη την ανατροπή του Μιλιβόγεβιτς στον Λεντέσμα. Κατά τ' άλλα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ για μια ακόμη φορά στραβοπάτησε αφού αν και προηγήθηκε με 2-0 ο Ατρόμητος απέσπασε ισοπαλία 2-2. Στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 και ξανανέβηκε στην πρώτη τετράδα. Στα αξιοσημείωτα και η σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ