Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΠΟΘΑ
Καταγγέλλει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για στήριξη και υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής

Την πλειοψηφία του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει ανάμεσα στα άλλα:

«Δεν τους αρκεί η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά αναλαμβάνουν και την υλοποίησή της. Μπαίνουν μπροστά για τη μετατροπή των σωματείων μας σε "μαγαζιά" υλοποίησης των πολιτικών της αγοράς. Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους ενάντια στα συμφέροντά μας, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ για επιχειρήσεις πιστοποιήσεων, αντί να παλεύουν για σύστημα δημόσιας και δωρεάν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Ανοίγουν το δρόμο στη λογική η ασφάλεια κοινού και εργαζομένων να γίνεται προσωπική ευθύνη κατάρτισης του εκάστοτε τεχνικού. Ανοίγουν ακόμα περισσότερο τη λογική της Τέχνης ως εμπορικού προϊόντος. Νομιμοποιούν τους εργολάβους της Τέχνης λέγοντάς μας ότι η διέξοδος είναι να γίνουμε κι εμείς εργολάβοι της ανάγκης μας για επιβίωση και καλλιτεχνική έκφραση.

Αραγε, για έναν μουσικό που πλήρωσε 12 χρόνια σπουδών - λόγω έλλειψης Πανεπιστημιακής δωρεάν Εκπαίδευσης - η λύση είναι να πληρώνει κατά διαστήματα πιστοποιήσεις παιδαγωγικής επάρκειας; `Η μας συμφέρει να μεταφέρεται η ευθύνη της ασφάλειας στις αίθουσες κοινού στον εργαζόμενο που ο εργοδότης τον έχει απλήρωτο με δουλειά χωρίς σταματημό; Αραγε, οι νέοι καλλιτέχνες, που σήμερα για να εκφραστούν δημιουργούν "ομάδες" και μετά από πολλών μηνών δουλειάς κινδυνεύουν να βάλουν χρήματα κι από την τσέπη τους, θα λύσουν τα προβλήματά τους αν έχουν επιμόρφωση καλλιτεχνικού management και marketing;

Συνάδελφοι,

Αυτές τις προτάσεις μάς έφερε το προεδρείο της ΠΟΘΑ στο ΔΣ στις 24 Οκτώβρη. Γι' αυτό επέλεξαν και μια τυπική διαδικασία που είχαν αποφασίσει από πριν μεταξύ τους χωρίς καμιά ενημέρωση για το τι περιλαμβάνουν αυτά τα προγράμματα κατάρτισης και ποιους αφορούν. Εφτασαν στο σημείο, μετά από πιέσεις μας, να μας πουν ότι πρώτα θα αποφασίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος και σε επόμενο ΔΣ θα μας ενημερώσουν για το τι αποφασίσαμε!!!

Ο ρόλος της Ομοσπονδίας δεν είναι να δίνει στην αγορά τη δυνατότητα να κερδοσκοπεί ακόμα περισσότερο με την ανάγκη μας για ολοκληρωμένες σπουδές, για ασφαλή εργασία, για δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση ενάντια σ' αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια του προεδρείου της ΠΟΘΑ να αλλοιώσει το χαρακτήρα των σωματείων μας. Σας καλούμε να σταματήσετε όλα αυτά τα "κοράκια" της αγοράς που με το αζημίωτο θα εμπορεύονται κάθε δικαίωμα και κάθε ανάγκη μας. Σας καλούμε στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Πανεπιστημιακή Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, για σύγχρονα μέτρα ασφαλείας σε αίθουσες κοινού και υπαίθριους χώρους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Για χρηματοδότηση των Κρατικών Σκηνών και του Ελεύθερου Θεάτρου, που έχουν δοθεί στις αγκάλες των μεγάλων επιχειρηματιών και των εργολάβων.

Αυτός είναι ο δρόμος που καλεί η παράταξή μας και δεν είναι συμπληρωματικός με το δρόμο που έχει διαλέξει το προεδρείο της ΠΟΘΑ αλλά απέναντί του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ