Τρίτη 25 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ανατροπή σε «θολό τοπίο» για Ολυμπιακό

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ, που όχι μόνο τον κράτησε στο ρετιρέ αλλά του έδωσε και ...αέρα μετά τα στραβοπατήματα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην 6η αγωνιστική της Super League.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 του «Δικέφαλου» του Βορρά, σε ένα ντέρμπι που αγωνιστικά ξεχώρισε από το ρυθμό και τις καλές φάσεις, ενώ σημαδεύτηκε από τις πολλές διακοπές και τα παράπονα των φιλοξενούμενων στο τέλος. Οι διακοπές είχαν αιτία την αποπνικτική ατμόσφαιρα από πληθώρα καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων σε τρεις περιπτώσεις: Στην ισοφάριση του σκορ (7'), στις αρχές του ημιχρόνου (9') και στο δεύτερο γκολ, που οδήγησε σε περίπου 15λεπτη αποχώρηση των διαιτητών και των παικτών του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν στη νίκη χάρη σε ένα τέρμα του Μιλιβόγεβιτς στις καθυστερήσεις. Πιο πριν ο ΠΑΟΚ, όντας ανώτερος στο πρώτο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί με τον Βαρέλα μόλις στο 5', ωστόσο ο ίδιος παίκτης αποδείχθηκε μοιραίος στο 25' όταν με αυτογκόλ ισοφάρισε το σκορ. Στο β' μέρος και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να ανακάμπτει μετά το 60' αλλά να πέφτει πάνω στις επεμβάσεις του Γλύκου. Απ' τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν οι ευκαιρίες του Κάμπος (60') και του Ροντρίγκεζ (87').

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για τη διαιτησία του Αρετόπουλου εστιάζοντας σε συγκεκριμένες φάσεις και αποφάσεις. Για οφσάιντ πριν από την ισοφάριση του Ολυμπιακού, μη αποβολή των Μιλιβόγεβιτς και Μποτία (88'), λαθεμένο καταλογισμό οφσάιντ στον Ροντρίγκεζ (87') και το ότι δεν διακόπηκε οριστικά ο αγώνας μετά την τρίτη αφορμή παρά τη σχετική προειδοποίηση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν τα στραβοπατήματα της ΑΕΚ εντός με Πανιώνιο (0-0) και του Παναθηναϊκού στη Βέροια (1-1). Αλλα αποτελέσματα: Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 2-0, Πλατανιάς - Ξάνθη 0-1, Ηρακλής - Ατρόμητος 1-2, Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 2-1, ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 4-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 15, Παναθηναϊκός 11, ΑΕΚ 11, ΠΑΣ Γιάννινα 10, Πανιώνιος 10, Ατρόμητος 10, ΠΑΟΚ 8, Ξάνθη 8, Παναιτωλικός 8, Πλατανιάς 8, Λεβαδειακός 7, Κέρκυρα 6, Λάρισα 5, Βέροια 4, Αστέρας Τρίπολης 3, Ηρακλής 2. Σημ.: ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός έχουν 1 αγώνα λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -3 β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ