Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Από την πορεία στους δρόμους της Φιλιππιάδας
Από την πορεία στους δρόμους της Φιλιππιάδας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτώβρη η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ΤΕ Πρέβεζας και Αρτας και η ΚΟΒ Φιλιππιάδας του ΚΚΕ, καθώς και η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας της ΚΝΕ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ιδιαίτερα σε αυτούς που διαμένουν στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, και ακολούθησε μαχητική πορεία από την πλατεία στους δρόμους της Φιλιππιάδας. «Αυτοί που βομβαρδίζουν τις πατρίδες των προσφύγων, αυτοί που τους οδηγούν στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που τώρα τους εγκλωβίζουν, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού τους προορισμού. Είναι οι ίδιοι που βομβαρδίζουν τα δικαιώματα και του ελληνικού λαού, όπως και κάθε λαού, που τσακίζουν κατακτήσεις της εργατικής τάξης που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Που βαθαίνουν την εκμετάλλευση», σημείωσε ο ομιλητής.

Ο Κώστας Κωτσαντής αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε στο 2ο Δημοτικό Φιλιππιάδας, με την άρνηση γονιών να δεχτούν παιδιά προσφύγων στο σχολείο, καλώντας το λαό και τη νεολαία να απομονώσει «τις φωνές που ακούστηκαν, μέσα από τις ανακοινώσεις κάποιων λιγοστών γονέων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας. Φτάνουν να σπέρνουν το μίσος ακόμα και στις παιδικές ψυχές, ρίχνοντας ύπουλα το φασιστικό τους δηλητήριο. Βάζουν στο στόχαστρο απελπισμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες και αθωώνουν τον πραγματικό ένοχο. Καλούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν τη συνείδηση της νέας γενιάς», σημείωσε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στις ευθύνες της συγκυβέρνησης, που «είναι δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις».

Οπως τόνισε, το ΚΚΕ θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, τις πρωτοβουλίες του στο διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τον πόλεμο και τη φτώχεια, την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Καλώντας παράλληλα το λαό και το κίνημά του να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του, την πολύμορφη συμπαράσταση και τη ζεστασιά του απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας τους όρους για τη φιλοξενία τους και τα αναγκαία μέτρα για Υγεία, Εκπαίδευση κ.λπ., με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ