Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μπορούσε και.. ψηλότερα

Η Νίκη Ξάνθου κατέλαβε την έκτη θέση στο μήκος. Πανελλήνιο ρεκόρ από Ιακώβου, ενώ ολοταχώς για το χρυσό οδεύει ο Κεντέρης

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών-τριών στην πέμπτη ημέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου. Η Νίκη Ξάνθου, αν και δεν ανέβηκε στο βάθρο άνοιξε το... χορό των επιτυχιών για τα ελληνικά χρώματα με την πολύ καλή παρουσία της στον τελικό του μήκους γυναικών. Η Ροδίτισσα αθλήτρια με άλμα στα 6,76 μέτρα, κατέλαβε την 6η θέση στο αγώνισμα αποδεικνύοντας ότι παρ' όλο που τα τρία τελευταία χρόνια δεν έδωσε το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις, δεν έχει χάσει το ρυθμό της. Ο τελικός του μήκους, προσέφερε εντυπωσιακό θέαμα στους θεατές καθώς από πολύ νωρίς οι κορυφαίες αθλήτριες ανέβασαν ψηλά τον... πήχη του συναγωνισμού. Νικήτρια του μεγάλου τελικού αναδείχτηκε η Ιταλίδα πρωταθλήτρια Φιόνα Μέι με άλμα στα 7.02μ. ενώ ακολούθησε 2η (σε απόσταση αναπνοής) η Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα με άλμα 7.01μ. και 3η η Ισπανίδα Νιούρκα Μοντάλβο με 6.88μ. Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της στον τελικό, η Νίκη Ξάνθου, είπε: «Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Αυτή τη φορά μπήκα στον τελικό και στη συνέχεια στην "8άδα". Η έκτη θέση είναι καλή, μπορούσα καλύτερα, αλλά δε βγήκε».

Στόχος επετεύχθη για Ιακώβου

Σημαντική παρουσία, είχε την 5η μέρα των αγώνων και η Χρυσοστομία Ιακώβου, στα 10.000μ. Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και τερμάτισε 15η στον τελικό, κατάφερε να πετύχει το στόχο της που ήταν η κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ. Η αθλήτριά μας τερμάτισε με 32.31.46, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει η ίδια το 1997 ήταν 32.34.87. Το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα πήρε η Τούλου (Αιθιοπία) με 31.48.81, το αργυρό η Αντέρε (Αιθιοπία) με 31.48.85 και το χάλκινο η Βάμι (Αιθιοπία) με 31.49.98.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Κεντέρης

Ικανοποιημένη από την έκτη θέση δήλωσε η Νίκη Ξανθου, αν και όπως τονίζει θα μπορούσε και καλύτερα

Sportidea

Ικανοποιημένη από την έκτη θέση δήλωσε η Νίκη Ξανθου, αν και όπως τονίζει θα μπορούσε και καλύτερα
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη των επιτυχιών για τα ελληνικά χρώματα πήρε ο Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης ο οποίος με περίσσια άνεση προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200μ. ανδρών. Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωταθλητής, μετά από μια εύκολη μάχη που έδωσε στη 2η σειρά των προημιτελικών τερμάτισε πρώτος με 20.30 κερδίζοντας εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση. «Είμαι καλά. Μπαίνω και κάνω κούρσες που τις χαίρομαι. Σημασία έχει ο τελικός, όχι οι άλλες κούρσες. Τώρα μαζεύω δυνάμεις για τη μεγάλη κούρσα. Σίγουρα το επίπεδο είναι ανώτερο από το Σίδνεϊ, φαίνεται από τις μέχρι τώρα επιδόσεις. Είναι μεγάλος ο συναγωνισμός, δε διευκολύνει η απουσία του Γκριν και του Μπόλντον», τόνισε μετά την κούρσα του ο Κώστας Κεντέρης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ