Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τη ΔΕΘ

Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., το ΠΑΜΕ και οι φορείς της κοινωνικής συμμαχίας απαντούν αγωνιστικά και ταξικά στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση, καλώντας ταυτόχρονα το λαό να περάσει στην αντεπίθεση. Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες, να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών που είχε από την περίοδο της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Την Παρασκευή στην Ομόνοια

Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί όλες στις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες, Ταχυδρομεία - Ταχυμεταφορές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, του Γαλατσίου, της Λαυρεωτικής και των Μεσογείων, η ΟΓΕ.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αθήνας, Θριασίου - Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

Πριν από το συλλαλητήριο του Σαββάτου, σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Επιτροπές Ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές σχεδιάζουν τις εξής πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού:

Αύριο Δευτέρα 5/9, στις 10 π.μ., οργανώνουν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Την Τετάρτη 7/9, στις 9 π.μ., οργανώνουν κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ και στις 11 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Επίσης, την Πέμπτη 8/9 προγραμματίζονται κλαδικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, στους κλάδους του Εμπορίου και της Υγείας και το Σάββατο 10/9 για τον κλάδο των Εκπαιδευτικών.

Κορυφαία στιγμή είναι η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη 8/9, στις 12 μ., στο ΕΚΘ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων των Αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.

Προετοιμασίες στους άλλους νομούς

Δράση για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ενδεικτικά, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει σύσκεψη με τα ΔΣ Σωματείων, Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, την Πέμπτη 8/9, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ.

Η οργανωμένη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη από Εργατικά Κέντρα και τοπικές Γραμματείες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα γίνει ως εξής: Από τη Λάρισα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ., μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Από τη Νάουσα, στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Από την Καβάλα, στις 2.30 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο. Από τη Δράμα, στις 2.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από την Ξάνθη, στις 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ