Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 - Κυριακή 14 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Υψηλές προσδοκίες από Πετρούνια και άλματα στίβου

Με εφαλτήριο τις σταθερές εμφανίσεις του φέτος ο Κώστας Φιλιππίδης ψάχνει το βήμα παραπάνω στο επί κοντώ
Με εφαλτήριο τις σταθερές εμφανίσεις του φέτος ο Κώστας Φιλιππίδης ψάχνει το βήμα παραπάνω στο επί κοντώ
Η γυμναστική και τα άλματα του στίβου συγκεντρώνουν το επόμενο τετραήμερο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφού εκεί συγκεντρώνονται οι περισσότερες προσδοκίες διάκρισης.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Ωρα βάθρου για Πετρούνια

Τη Δευτέρα 15/8 το βράδυ (20.00 ώρα Ελλάδας) φθάνει η μεγάλη στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Λευτέρη Πετρούνια, που θα συμμετάσχει στον τελικό των κρίκων, με τα προγνωστικά να τον θέλουν να συγκεντρώνει όχι μόνο ελπίδες για μια θέση στο βάθρο αλλά και για την πρωτιά. Ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου, βάσει των επιδόσεών του την τελευταία διετία (δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι, ένα παγκόσμιο), όπως έδειξε και στα προκριματικά πριν από μια εβδομάδα, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει. Εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του συγκέντρωσε 15.833 β. και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από τον Κινέζο Γιουνγκ Λιου με 15.900 β. Ο συγκεκριμένος (θεωρητικά) αναμένεται να αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο του Ελληνα αθλητή στον τελικό της Δευτέρας, όπως και ο συμπατριώτης του Λιού, Χάο Γιου, που ήταν 3ος στα προκριματικά (15.800 β.). Σημειώνεται μάλιστα πως οι τρεις αποτελούν και τους κατόχους των τριών τελευταίων παγκόσμιων τίτλων αφού οι δύο Κινέζοι βρέθηκαν στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μαζί με τον πρωταθλητή κόσμου Λευτέρη Πετρούνια. Εκτός των τριών φαβορί αουτσάιντερ θεωρείται ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν, που στον προκριματικό συγκέντρωσε 15.633 β.

Αναλυτικά η οκτάδα του τελικού είναι: Γιουνγκ Λιου (Κίνα) 15.900, Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.833, Χάο Γιου (Κίνα) 15.800, Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.633, Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.533. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15.533, Ντένις Κούζενς (Βέλγιο) 15.366, Γιούρι Βαν Γκέλντερ (Ολλανδία) 15.533.

ΣΤΙΒΟΣ: Υψηλοί στόχοι

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι εκ των φαβορί για το χρυσό στον τελικό των κρίκων

Associated Press

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι εκ των φαβορί για το χρυσό στον τελικό των κρίκων
Με την έναρξη των αγώνων στίβου (ξεκίνησαν χτες Παρασκευή) ανεβαίνει και ο πήχης του ενδιαφέροντος από ελληνικής πλευράς καθώς αρχής γενομένης από σήμερα μέχρι την Τρίτη στη μάχη της διάκρισης ρίχνεται η τετράδα των αθλητών που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης από την ελληνική αποστολή του στίβου. Η τριάδα στο επί κοντώ ανδρών και γυναικών, με τους Κώστα Φιλιππίδη, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν είναι αυτοί που συγκεντρώνουν το βάρος των προσδοκιών, με τον Κώστα Μπανιώτη στο ύψος να ακολουθεί, οι οποίοι θα μετάσχουν στους προκριματικούς των αγωνισμάτων τους έχοντας ως πρώτο στόχο την πρόκριση στους τελικούς. Παράλληλα, θέλουν να δείξουν με την εμφάνισή τους ότι βρίσκονται στην ιδανική κατάσταση που θα κρατήσει ακέραιες τις προσδοκίες για διάκριση.

Στο επί κοντώ των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης στην προηγούμενη διοργάνωση του Λονδίνου, το 2012, είχε καταλάβει την 5η θέση συμμετέχοντας ίσως σε έναν από τους καλύτερους τελικούς του αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος, στη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της καριέρας του ευελπιστεί στο κάτι παραπάνω έχοντας ως πλεονέκτημα τη σταθερότητα που έχει επιδείξει, με τα περισσότερα άλματά του να είναι πάνω από 5,70 μ. Η παρουσία του σπουδαίου ονόματος του αγωνίσματος Ρενό Λαβινελί αλλά και μια σειρά άλλων αθλητών ανεβάζει τον πήχη του συναγωνισμού αρκετά και φέτος, ωστόσο ο Ελληνας άλτης έχει όλες τις προϋποθέσεις για διάκριση.

Τον πήχη ψηλά βάζει η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ
Τον πήχη ψηλά βάζει η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών δεσπόζει η παρουσία των Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Στεφανίδη, με τις αξιόλογες εμφανίσεις της φέτος, έχοντας ως κορυφαίες επιδόσεις το 4,90 στο μίτινγκ της Ν. Υόρκης και το 4,86 στο γκαλά της Φιλοθέης, θεωρείται εκ των φαβορί για την πρωτιά. Η Κυριακοπούλου, από την άλλη, επίσης έχει δείξει σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο φέτος και με καλύτερη επίδοση το 4,81 στοχεύει αρχικά στην πρόκριση στον τελικό, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις (2008 και 2012). Ωστόσο, ο τραυματισμός των τελευταίων 15 ημερών, που έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, αυξάνει τα ερωτήματα για το πώς θα εμφανιστεί.

Στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου με το 14,73 φέτος αλλά και τις γενικότερες καλές εμφανίσεις, μαζί με την Στεφανίδη, συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης από ελληνικής πλευράς.

Συμμετοχή στον τελικό θα επιδιώξει και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος. Με εφαλτήριο το 2,33 μ. που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, συγκεντρώνει αξιώσεις για συμμετοχή στον τελικό.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ