Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΜΑ παγιδευμένο με εκρηκτικά εντοπίστηκε σε σπίτι δικαστικού στον Υμηττό. Το βιβλίο φάνηκε ύποπτο στον παραλήπτη του, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ως αποστολέας φαινόταν ένας καθηγητής πανεπιστημίου. Επιτόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί οι οποίοι παρέλαβαν το βιβλίο και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό. Διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για την «ταυτότητα» των δραστών. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο δικαστικός λειτουργός ανήκει στο Εφετείο του Πειραιά και βρίσκεται στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της μεταφοράς 2 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Η απόφαση επί των ποινών για την εν λόγω υπόθεση αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου.

ΕΠΙΘΕΣΗ στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε, χτες το πρωί, ομάδα ατόμων. «Περίπου 15 άτομα, που φορούσαν μαντίλια στο πρόσωπο, είχαν μπογιές και σφυριά, όπως μας είπαν οι φύλακες, έσπασαν τα τζάμια του ισογείου, έσπασαν δύο ATM τραπεζών κι έριξαν μπογιές στους τοίχους», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Ερευνας και Συντονισμού, Θεόδωρος Λαόπουλος. Τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν, ενώ η διοίκηση του ΑΠΘ ενημέρωσε προφορικά τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για το συμβάν. Εξάλλου, σε εισαγγελικές εντολές που «έγιναν πριν από αρκετούς μήνες και υποχρέωσαν την Αστυνομία να κάνει τις παρεμβάσεις», απέδωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης την ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη χώρων στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 3 Αυγούστου πήρε χτες η δίκη του μέλους της οργάνωσης «Ρουβίκωνα» που παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, παρά το γεγονός ότι ήθελε να δικαστεί. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς και της άρνησης δακτυλοσκόπησης και φωτογράφισης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε στη δράση που έγινε στην τουρκική πρεσβεία, όπου ρίχτηκαν μπογιές πριν από τρεις μέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Ο ίδιος το αρνείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έγγραφό του στην αγγλική γλώσσα το τουρκικό προξενείο αναφέρει ότι επιθυμεί τη δίωξή του. Δεν έχει γίνει μετάφραση του εγγράφου. Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου 10 άτομα είχαν πετάξει την Τρίτη κόκκινες και μαύρες μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου και φέιγ βολάν με συνθήματα στήριξης «στους λαούς της Τουρκίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και νέα ποινική δίωξη (2017-04-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-02-19 00:00:00.0)
Επιθέσεις σε τράπεζες (2007-07-06 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη του Λ. Στάθη (2006-05-09 00:00:00.0)
Παραπέμπονται σε δίκη για τη «ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακή» (2001-06-29 00:00:00.0)
Αθώος ο Σωτ. Ραυτόπουλος (2001-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ