Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τα μεγάλα λόγια περί δημοκρατίας μένουν έξω από τους χώρους δουλειάς και καταρρέουν στις Συνόδους του ΝΑΤΟ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο

Από την εκδήλωση της Κυριακής

Eurokinissi

Από την εκδήλωση της Κυριακής
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε προχτές, Κυριακή, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 42 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι οργανώσεων του αντιδικτατορικού αγώνα κ.ά.

Σε δήλωσή του στην εκδήλωση, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Δυστυχώς, 42 χρόνια μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, τα μεγάλα λόγια περί δημοκρατίας, που λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή, μένουν έξω απ' τους τόπους δουλειάς, καταρρέουν στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως δεν τα θυμούνται καθόλου όταν φέρνουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες στη Βουλή, για να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ευνοούν τους λίγους και βέβαια ματώνουν, γονατίζουν τον ελληνικό λαό. Να είμαστε καλά, καλή δύναμη σε όλους».

Δηλώσεις από τον Πρ. Παυλόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία απέναντι στους εχθρούς της, ιδίως την ISIS, για να μην καταστεί η Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος». Ανέφερε, επιπλέον, ότι ο αγώνας είναι και κατά των ακραίων ανισοτήτων, καθώς αυτές υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη, τα οποία χαρακτήρισε πυλώνες της δυτικής δημοκρατίας. Ακόμα, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξή του στην τουρκική κυβέρνηση.

Στις δηλώσεις τους, οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων αναπαρήγαγαν ευχολόγια για «ισότητα» όλων των εργαζομένων, αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι στην οικονομία που νόμο έχει το κέρδος των μονοπωλίων, οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα οι χαμένοι.

«Είναι μια ημέρα γιορτής», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «είναι όμως και ημέρα περισυλλογής για το πώς η δημοκρατία στη χώρα μας μπορεί να ριζώσει περισσότερο, για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά οικονομική κρίση και πώς μπορούμε να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες».

Στη δική της δήλωση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τόνισε: «42 χρόνια πριν, η ομαλή μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατική ομαλότητα στηρίχθηκε στην ενότητα του λαού και τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μακριά από διχασμούς και εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα. Αυτή την ομοψυχία και εθνική συνεννόηση χρειαζόμαστε όσο ποτέ σήμερα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σημείωσε ότι «η δημοκρατία, βέβαια, σήμερα δεν κινδυνεύει από τους στρατιωτικούς. Αντιθέτως, ο στρατός είναι αναπόσπαστο τμήμα του λαού μας. Η δημοκρατία κινδυνεύει ακόμα και σήμερα από το κομματικό κράτος, από τις ανισότητες, τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, από την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης».

Για δημοκρατία στα χαρτιά και όχι στην πράξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ