Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Μαραθόκαμπο

Τριήμερη περιοδεία στο Μαραθόκαμπο πραγματοποίησε η δημοτική ομάδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλαίσιο των περιοδειών της στα χωριά και τις γειτονιές του νησιού.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ Σαρρηγεωργίου και Διαμαντής Γρυδάκης, με στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή και κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Μαραθοκάμπου, περιόδευσαν στις γειτονιές του χωριού, στον Ορμο και στον Κάμπο, όπου βρίσκεται αυτή την περίοδο το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, να μιλήσουν μαζί τους για τη δύσκολη τουριστική περίοδο και να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου, της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Επαγγελματικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου.

Βασικά προβλήματα που κατέγραψε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και δεσμεύτηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπισή τους είναι:

-- Η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου, που μετά τους αγώνες της Λαϊκής Επιτροπής και των κατοίκων λειτουργεί με δυο γιατρούς, οι οποίοι όμως απασχολούνται στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να βρίσκονται κάθε μέρα στο ιατρείο.

-- Η ποσότητα και η ποιότητα του νερού που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί και η ανάγκη αντικατάστασης σημαντικού τμήματος του δικτύου, ιδιαίτερα αυτού που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες.

-- Η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Ορμο και οι όροι λειτουργίας του αντίστοιχου τουριστικού καταφυγίου που έχει ολοκληρωθεί.

-- Η ανυπαρξία παιδικών χαρών στο χωριό και στον Ορμο.

-- Η αποκατάσταση και ανάδειξη των παλιών πλυσταριών, που αποτελούν σημείο πολιτιστικής και κοινωνικής αναφοράς για το χωριό και την παράδοσή του.

-- Η ανάγκη επέκτασης του Νεκροταφείου, που έχει κορεσθεί κ.ά.

Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός των επαγγελματιών της περιοχής για την κακή τουριστική περίοδο και τις αιτίες της. Προβληματισμός που έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η θέση του ΚΚΕ για τις διακοπές και την αναψυχή των εργαζομένων ως λαϊκό δικαίωμα που καταπατείται βάναυσα, για το ρόλο και τη στρατηγική των πολυεθνικών γραφείων που κατευθύνουν τον τουρισμό ανάλογα με τα συμφέροντά τους, για την ανάγκη συμμαχίας των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών με τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και γενικότερα, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που συγκεντρώνει τον πλούτο σε λίγα χέρια, σπρώχνοντας τους αυτοαπασχολούμενους στο κλείσιμο και την ανεργία και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό σε άγρια εκμετάλλευση κ.ά.

Κατηγορηματική ήταν η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όσον αφορά τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας: Να εφαρμοστούν οι συνθήκες του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, να τους δοθεί άμεσα η δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους, να σταματήσει η ανάπτυξη και διασπορά κέντρων κράτησης, να υπάρχουν υποδομές και ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας σε ανοιχτά κέντρα για το λίγο διάστημα που απαιτείται για να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα έγγραφα και κοινός αγώνας προσφύγων και του λαού της χώρας μας να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεριζώνουν τους ανθρώπους και προκαλούν την προσφυγιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2022-08-10 00:00:00.0)
Περιοδείες στην ύπαιθρο της Αχαΐας και γειτονιές της Πάτρας(2022-04-28 00:00:00.0)
Να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας(2021-05-20 00:00:00.0)
Οι φορείς που συμμετείχαν(2019-08-29 00:00:00.0)
Η μουσική πάει ...στα νησιά(2005-08-09 00:00:00.0)
Οι παπάδες πουλάνε, το ΝΑΤΟ αγοράζει(2002-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ