Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ανησυχία για την επίσκεψη του προέδρου της ισραηλινής Βουλής...

Με «μεγάλη ανησυχία» αντιμετώπισε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, την είδηση της επίσκεψης του προέδρου της ισραηλινής Βουλής, Γιούλι-Γιοέλ Εντελστάιν στην Αθήνα και του κύκλου συναντήσεων που πραγματοποίησε με Ελληνες αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση του Παλαιστίνιου πρέσβη με ημερομηνία 14 Ιούλη σημειώνεται ότι ο Εντελστάιν, που ήρθε στο Ισραήλ ως μετανάστης από την πρώην Σοβιετική Ενωση το 1987, ζει σε παράνομο ισραηλινό εποικισμό και είναι μεγάλος υποστηρικτής της εποικιστικής πολιτικής του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη. Τονίζει ακόμη ότι ο Εντελστάιν είναι ενάντια στην ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους, με την οποία συμφωνούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Θυμίζει ακόμη με νόημα ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Παλαιστίνη «ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η θέση της Ελλάδας για τους ισραηλινούς εποικισμούς είναι σαφής και αμετάβλητη, ότι δηλαδή είναι παράνομοι βάσει του Διεθνούς Δικαίου και εμπόδιο για την ειρήνη».

Ο Μ. Τουμπάσι «υπενθυμίζει» επιπλέον πως «δεν είναι πολύς καιρός που το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εντολή του φίλου ελληνικού λαού, ψήφισε ομόφωνα από τα σεβαστά μέλη όλων των Ελληνικών κομμάτων για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους», και πως ο Εντελστάιν αντιτίθεται σε τέτοιο ψήφισμα και υποστηρίζει ακόμη και την πρωτοβουλία «Λόμπι για μεγαλύτερο Ισραήλ», του οποίου τα μέλη θέλουν να κατασχέσουν όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, χτίζοντας εποικισμούς σε αυτά.

Και ο Παλαιστίνιος πρέσβης καταλήγει εκφράζοντας την πεποποίθηση πως «τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής για να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση στο Ισραήλ, ώστε να δεσμευτεί με την επιθυμία της διεθνούς κοινότητας και να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματά της, για να τερματίσει την κατοχή και την εποικιστική πολιτική στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης, με στόχο την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως μόνο τρόπο για πραγματική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας, και σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ σταθερά αλληλέγγυο στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού(2020-01-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης(2018-11-17 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού(2017-03-17 00:00:00.0)
Να δυναμώσουν η αλληλεγγύη, ο αγώνας για Παλαιστινιακό κράτος(2015-12-22 00:00:00.0)
Για άλλη μια φορά εκρηκτικό σκηνικό(2014-11-09 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων(2014-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ