Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, δήλωσε πως «μόνο ένας ενιαίος στρατός», που θα ενώσει όλες τις ένοπλες φατρίες στη χώρα, θα μπορέσει να νικήσει τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». «Ο μόνος τρόπος είναι μία ενιαία στρατιωτική διοίκηση που θα ενώσει όλους τους Λίβυους από κάθε περιοχή της χώρας», είπε ο Σάρατζ απαντώντας σε ερωτήσεις απεσταλμένου δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου στην Τρίπολη.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από μαχαιρώματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε συγκρούσεις υποστηρικτών του νεοναζιστικού κόμματος TWΡ και αντιφασιστών διαδηλωτών, έξω από το κυβερνείο του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι νεοναζιστές, λευκοί Αμερικανοί, διαμαρτύρονταν για τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οτι η πρόσφατη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αρμενία δε συνέβαλε στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ. Η Αγκυρα εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την Κοινή Δήλωση που υπέγραψαν ο πάπας και ο επικεφαλής της αρμενικής Εκκλησίας, με «απαράδεκτες αναφορές στα γεγονότα του 1915», ενώ η «Χουριέτ» μετέδωσε χτες ότι θα ανακληθεί και ο πρέσβης στο Βατικανό, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ