Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού

Κυράδες από την Ανω Δερόπολη
Κυράδες από την Ανω Δερόπολη
Αύριο Σάββατο 11 Ιούνη, στις 21.00, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, διοργανώνεται το κορυφαίο αντάμωμα του Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα. Μια κορυφαία γιορτή που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Δεκαέξι πολυφωνικοί όμιλοι και σχήματα από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κάτω Ιταλία, σμίγουν τραγούδια, είδη, γλώσσες, λαούς, φωνές και ψυχές και ανταμώνουν στην πιο όμορφη, την πιο μεγάλη γιορτή των φωνών κάθε χρόνο.

Συμμετέχουν οι παρακάτω όμιλοι και σχήματα:

Οι κυράδες της Ανω Δερόπολης, ο όμιλος από το Ανω Πωγώνι (χωριά Πολύτσανη, Χλωμό), ο αντιφωνικός όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», τα πολυφωνικά σχήματα Αετόπετρας και «Πεντάτονο» (μαθητές του Βαγγέλη Κώτσου), τα πολυφωνικά σχήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Χάονες», του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Δερόπολη», της Πολιτιστικής Ενωσης Βουθρωτού, το «Πολύφωνο» - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής.

Συμμετέχουν ακόμα το εξαίρετο αλβανικό πολυφωνικό σχήμα «Lot Kurbeti», οι εξαίσιες βουλγάρικες πολυφωνίες των «Rhodina», οι Terra Voce - γυναικείο σύνολο με πολυφωνίες της Κάτω Ιταλίας - και οι «Ιώ» με διφωνίες από Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, Κάτω Ιταλία.

Και πέρα από τις απαράμιλλες φωνές, η ατόφια δεροπολίτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, σε σκοπούς της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Τρεις θρακιώτικες γκάιντες, στα χέρια του Χρίστου Δανάκη και των μαθητών του. Και από δίπλα γκρεκάνικες κιθάρες και ταμπουρέλα...

Την εκδήλωση διοργανώνει η «ΑΠΕΙΡΟΣ» / Πολυφωνικό Καραβάνι.

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» (Ασκληπιού 3). Εισιτήρια θα πωλούνται και στα ταμεία του θεάτρου Πέτρας τη μέρα της συναυλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ