Κυριακή 29 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (29/7)
  • Με τη «Φιλαρμονική Χάυντν» συμπράττει η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο)
    Με τη «Φιλαρμονική Χάυντν» συμπράττει η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο)
    «Οι σολίστ του Ζάγκρεμπ» και ο Δημήτρης Σγούρος (πιάνο) συμπράττουν, στις 9μμ, στο Ηρώδειο. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει έργα των: Μπορίς Παπαντόπουλο («Pintarichiana - Σουίτα για έγχορδα»), Μότσαρτ («Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.12 σε λα μείζονα»), Ντβόρζακ («Σερενάτα για έγχορδα σε μι μείζονα, έργο 22»). «Οι σολίστ του Ζάγκρεμπ», είναι ένα δημοφιλές σύνολο μουσικής δωματίου από την Κροατία, που στη διάρκεια των 50 σχεδόν χρόνων ζωής του έχει δώσει περισσότερες από 3.500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα μπαρόκ, κλασικής, ρομαντικής και σύγχρονης μουσικής, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα έργα Kροατών συνθετών.
Δευτέρα (30/7)
  • Ο καταξιωμένος πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής θα δώσει ρεσιτάλ, στις 9μμ, στο Ηρώδειο. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τα «Λυρικά κομμάτια» του Γκριγκ, τις «Παιδικές σκηνές» του Σούμαν και τη «Σονάτα για πιάνο αρ. 23 σε σι ύφεση μείζονα, Δ. 960» του Σούμπερτ.
  • Η ποίηση της Σαπφούς σε μετάφραση - απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, η μουσική του Νίκου Ξυδάκη και ο χορός των «Ροών» της Σοφίας Σπυράτου, συναντώνται στην πρωτότυπη παράσταση (συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ και των «Ροών»), «Σαπφώ - Τα ρόδα της Πιερίας», που παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Λυκαβηττό. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γεωργίου και τα κοστούμια της Αγγελικής Σαμαρά. Χορεύουν οι: Ελενα Κουρκούλη, Δημήτρης Φαίρρας, Ντανίλο Ζέκκα κ.ά. Τραγουδούν οι: Ευθύμης Παπαγαβριήλ και Κλαούντια Ντελμέρ.
Τρίτη (31/7)
  • Μια βραδιά πλημμυρισμένη με τραγούδια από τη μακρόχρονη, ουσιαστική πορεία του στο τραγούδι θα προσφέρει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σήμερα (9.30μμ) στο Γήπεδο Μυτιλήνης. «27 χρόνια δουλιάς σε τρεις ώρες με το Βασίλη» είναι ο τίτλος της συναυλίας, που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης.
  • Στη Μυτιλήνη τραγουδά, την Τρίτη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Στη Μυτιλήνη τραγουδά, την Τρίτη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Εντυπωσιακές αυτοχρωμικές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης, των ετών 1913 και 1918, παρουσιάζονται στη μεγάλη έκθεση «Θεσσαλονίκη 1913 και 1918: Οι τύχες των Βαλκανίων», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη. Η ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση οργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Αλμπέρ Καν (στο οποίο ανήκει αυτό το σπάνιο φωτογραφικό υλικό) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Τετάρτη (1/8)
  • Δύο έργα - σταθμοί στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής, οι Συμφωνίες αρ. 40 και αρ. 41 του Μότσαρτ, δεσπόζουν στα προγράμματα των δύο συναυλιών, που θα δώσει η «Φιλαρμονική Χάυντν», σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο (9μμ). Η φημισμένη ορχήστρα θα παρουσιάσει και άλλα έργα του Μότσαρτ καθώς και του Χάυντν, με σολίστ τους Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο) και Γιάννη Τσιτσελίκη (βιολοντσέλο).
Πέμπτη (2/7)
  • Παρατείνεται έως τις 8 Αυγούστου, η έκθεση - αφιέρωμα της Εθνικής Πινακοθήκης στο γνωστό Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava. «Calatrava: αρχιτέκτων, γλύπτης, μηχανικός» είναι ο τίτλος της και έχετε λίγες μέρες ακόμα στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε από κοντά τις κατασκευές και τα οράματα του οικουμενικού καλλιτέχνη.
Παρασκευή (3/7)
  • Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την παράσταση «Εκάβη - Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο, μια παράσταση - σύνθεση δύο σημαντικών έργων της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας. Η τραγωδία «Εκάβη» και το σατυρικό δράμα «Κύκλωπας» του Ευριπίδη δένουν σε μια παράσταση, που σκηνοθετούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Διαγόρας Χρονόπουλος («Εκάβη») και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Ρήγας («Κύκλωπας»). Μετάφραση: Νίκος Χ. Χουρμουζιάδης («Εκάβη») και Κ. Χ. Μύρης («Κύκλωπας»). Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας. Μουσική: Κώστας Βόμβολος («Εκάβη») και Γιώργος Χριστιανάκης («Κύκλωπας»). Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης. Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Κώστας Καζάκος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Κώστας Σαντάς, Νίκος Βρεττός κ.ά.
Σάββατο (4/7)
  • «Εκάβη - Κύκλωπας» από το ΚΘΒΕ, στην Επίδαυρο
    «Εκάβη - Κύκλωπας» από το ΚΘΒΕ, στην Επίδαυρο
    Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4), φιλοξενείται έκθεση έργων του Παύλου με τίτλο «Σημαίες της Ευρώπης». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα ρόδα της Πιερίας» από το Χοροθέατρο «Ροές»
«Τα ρόδα της Πιερίας» από το Χοροθέατρο «Ροές»

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ