Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις για «Το ρολόι»

Το Εθνικό Θέατρο, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, θα επαναλάβει στο «Σχολείον» (Πειραιώς 52, Μοσχάτο), στις 6, 7, 8, 13 και 14 Μάη, στις 20.00, την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι», έργο που βασίζεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα».

Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας», που έγινε πολύ θερμά αποδεκτή από το κοινό. Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες πειραματίζεται η ομάδα, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη, με σκοπό να υπηρετηθούν οι ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

Στόχος της παράστασης είναι όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απ' όλες τις οπτικές γωνίες, όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης, αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής - Sui Generis. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής. Σκηνικά - κοστούμια: Ελλη Λιδωρικιώτη. Μουσική: Κώστας Γάκης. Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική και ηχητικά περιβάλλοντα: Στέφανος Τορτόπογλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Ιρις Κανδρή. Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη. Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου.

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Εκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτορας Πέτσας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ