Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Στη δωδεκάδα οι άντρες, στα προημιτελικά οι γυναίκες. Επιτυχία για τη χώρα μας στην κολύμβηση

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Εθνική ομάδα ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην 12άδα της διοργάνωσης αφού επικράτησε στο κρίσιμο παιγνίδι του Καζακστάν με 5-4. Ετσι οι διεθνείς μας από σήμερα κάνουν βουτιά στα... βαθιά, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοσλαβία (12.00 ώρα Ελλάδας) στον πρώτο της αγώνα του νέου ομίλου που σχηματίστηκε για τη δεύτερη φάση των αγώνων. Σκοπός της Εθνικής μας είναι να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ώστε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα του ομίλου και να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα. Μέχρι στιγμής, οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δε θύμισαν την ομάδα που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η χώρα μας στον καινούριο όμιλο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 2 βαθμούς ενώ μετέχουν ακόμα και οι: 1. Ουγγαρία (18-13) 4, 2. Ιταλία (14-8) 3, 3. Γιουγκοσλαβία (10-9) 3, 5. Καζακστάν (7-12) 0 6. Σλοβακία (11-18) 0.

«Αγγαρεία» οι γυναίκες

Μια καλή προπόνηση ενόψει του κρίσιμου παιγνιδιού με τις ΗΠΑ για τα προημιτελικά της Τετάρτης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει η Εθνική γυναικών στο τελευταίο παιχνίδι της για την Α` φάση κόντρα στην Ιαπωνία. Τα κορίτσια του Φώντα Μουδάτσιου επικράτησαν με 5-3 κάνοντας μια καλή συντήρηση. Τα επτάλεπτα: 2-0, 0-2, 2-0, 1-1. Για τη χώρα μας τέσσερα γκολ πέτυχε η Κοζομπόλη και ένα η Οικονομοπούλου..

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σπουδαία επιτυχία

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από ελληνικής πλευράς την πρώτη μέρα της κολύμβησης στη Φουκουόκα, καθώς έγινε ο δεύτερος Ελληνας που προκρίνεται σε τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, μετά την Ελλη Ρουσσάκη, που το 1986 στη Μαδρίτη είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 200μ. μεικτής ατομικής, όπου είχε τερματίσει έκτη. Ο Ελληνας κολυμβητής στον τελικό των 400μ ελεύθερο κατέλαβε την έβδομη θέση με 3.52.09, σε μια κούρσα όπου ο Αυστραλός Ιαν Θορπ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 3.40.17. Στα προκριματικά, το «δελφίνι» του Ολυμπιακού είχε καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας τέταρτος στην πέμπτη προκριματική σειρά με χρόνο 3.50.98. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων Γιάννης Δρυμωνάκος που αγωνίστηκε στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα και κατατάχτηκε 15ος με 1.59.56.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Ατυχος στάθηκε ο πρώτος εκπρόσωπος των ελληνικών καταδύσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Ο Θωμάς Μπίμης αγωνίστηκε στα προκριματικά των 3μ., όπου κατέλαβε την 33η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος. Ο 26χρονος αθλητής είχε μια κακή τέταρτη βουτιά, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμους βαθμούς και να μην καταφέρει να πλασαριστεί σε μια καλή θέση, συγκεντρώνοντας 286.95 βαθμούς


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ