Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Παραμένουν τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη Σκόπελο

Ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Από τις καταστροφές στη Σκόπελο τον περασμένο Σεπτέμβρη

Eurokinissi

Από τις καταστροφές στη Σκόπελο τον περασμένο Σεπτέμβρη
Πέρασαν, ήδη, έξι μήνες από τις μεγάλες πλημμύρες στη Σκόπελο, αλλά οι σοβαρές ζημιές που υπήρξαν σε υποδομές, επιχειρήσεις, οικίες κ.λπ., δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί στο νησί. Η υποτιθέμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί και η κρατική χρηματοδότηση λειτούργησαν κυριολεκτικά με το «σταγονόμετρο» και κυρίως για κάποιες απολύτως επείγουσες ανάγκες. Τις περισσότερες «πληγές» που άφησε πίσω της εκείνη η καταστροφική πλημμύρα τις επούλωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι με δικά τους έξοδα και δικές τους προσπάθειες.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλης Μπούτας, Γιώργος Λούμας και Αστέρης Χαλάτσης, αναφέρονται σε δύο σοβαρά προβλήματα που παραμένουν και είναι:

1ον: Μετά τις πλημμύρες το νησί είναι ουσιαστικά κομμένο στα δύο. Η κεντρική αρτηρία που συνδέει τα λιμάνια της Σκοπέλου με αυτό του Λουτρακίου (Γλώσσα) έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και είναι εκτός κυκλοφορίας. Η σύνδεση γίνεται από τον παλιό δρόμο, κάτι που βέβαια και επιπλέον επιβάρυνση αποτελεί για τους κατοίκους του νησιού, για τους καταστηματάρχες, για τις μεταφορές κ.α., αλλά και ενόψει της τουριστικής περιόδου αυτός ο δρόμος από τη μια μεριά δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο κίνησης τροχοφόρων και από την άλλη θα εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων σε ντόπιους και επισκέπτες. Ο δρόμος αυτός είναι έργο που ανήκει στην Περιφέρεια.

2ον: Υπάρχουν σε εξέλιξη έργα αποκατάστασης και μέσα στη χώρα της Σκοπέλου που έχουν μείνει στη μέση και δεν προχωρούν.

Και για τα δύο αυτά ζητήματα, η απάντηση που παίρνουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες είναι ότι «δεν υπάρχει χρηματοδότηση».

Οι κομμουνιστές σύμβουλοι ερωτούν τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον εντεταλμένο για τις Β. Σποράδες περιφερειακό σύμβουλο Ν. Πλωμαρίτη:

α) Αν ευσταθεί η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση και γιατί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λύθηκε αυτό το ζήτημα;

β) Τι μέτρα πρόκειται να πάρει η Περιφερειακή Αρχή, ώστε άμεσα να έχουμε εξέλιξη στην αποκατάσταση των ζημιών και το νησί να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει τόσο στην νέα τουριστική περίοδο όσο και στην εύρυθμη καθημερινή ζωή των κατοίκων;


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org