Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» σε νοσοκομεία με όρους αγοράς

Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του τομέα Υγείας στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης και τη λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας με όρους αγοράς, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπως προβλέπεται στο λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, θα λειτουργήσει υπό τη διαχείριση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας ΑΕ (ΑΕΜΥ) και θα αντλεί έσοδα από την επιχειρηματική του δράση. Ταυτόχρονα, η μοναδική δημόσια μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας, το Κέντρο Υγείας Θήρας, κλείνει, ο προϋπολογισμός του μεταφέρεται στην ΑΕΜΥ και το προσωπικό μεταφέρεται σε ένα ιδιωτικού καθεστώτος νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οπως σημειώνει η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ, στόχος και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι «η λειτουργία όλων των δομών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε δήμου ή περιφέρειας, να περνάει με αργά αλλά σταθερά βήματα στην Τοπική Διοίκηση, απαλλάσσοντας το κράτος τους από την υποχρέωση της αποκλειστικής χρηματοδότησης της Υγείας».

«Το κόστος αυτό - όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται - θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών», προσθέτει. Καλεί το λαό του νησιού σε αγώνα για να λειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μόνιμο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δωρεάν παροχή υπηρεσιών για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ