Ποιοι θα πανηγυρίσουν άραγε σήμερα, οι παίκτες του Ιωνικού ή του ΟΦΗ; |
Καθ' όλα κρίσιμο παιχνίδι θεωρεί ο Αλμπέρτο Μπιγκόν τον αγώνα της ομάδας του με την Ξάνθη. Βλέπετε μπορεί ο Ολυμπιακός από πλευράς δυναμικότητας να υπερισχύει των ακριτών, εντούτοις κάτι ο επηρεασμός από την ήττα στο Ηράκλειο, κάτι τα προβλήματα τραυματισμών και ιώσεων, που έχουν σαν συνέπεια την απουσία βασικών παικτών και ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να... κοιμάται ήσυχος. Οπως τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που θα πρέπει η ομάδα να αποδείξει την ανωτερότητά της. «Μας περιμένουν αγώνες ιδιαίτερα δύσκολοι και δε θα πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει η ήττα από τον ΟΦΗ. Στόχος μας είναι να μη χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, γιατί το ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα κινδυνεύουμε να το κάνουμε ακόμα δυσκολότερο», δήλωσε ο Αλμπέρτο Μπιγκόν.
Στην αντίπερα όχθη, με τον Γιώργο Τουρσουνίδη να είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα, η Ξάνθη θα αγωνιστεί προσπαθώντας για το καλύτερο. Αλλωστε τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας μέχρι σήμερα δεν επιτρέπουν παραπέρα απώλειες. Ετσι, εάν η ακριτική ομάδα καταφέρει να περάσει αλώβητη από το ΟΑΚΑ, θα αποτελεί σημαντική επιτυχία για αυτήν.
Και εκεί που όλα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο για τον ΟΦΗ ήρθε μια είδηση που έκανε τους πάντες στο Ηράκλειο να ανησυχούν. Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης τους και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Ρόλαντ Γκόμεζ, θα λείψει για τέσσερις αγώνες μέσα στο Φεβρουάριο εξαιτίας υποχρεώσεών του με την εθνική της Κόστα Ρίκα. Ετσι πριν από το σημαντικό παιχνίδι με τον Ιωνικό, που σίγουρα δεν είναι και εύκολο, οι Κρητικοί προβληματίζονται έντονα. Ο Ενγκε Γκέραρντ ζήτησε από τους παίκτες του να προσγειωθούν από τη χαρά της νίκης επί του Ολυμπιακού και να προσέξουν ιδιαίτερα την έδρα του Ιωνικού, αφού εκεί ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια πέρασε δύσκολες στιγμές. Από τους «ασπρόμαυρους» θα απουσιάσουν ο Μάουρο και Αδάμος.
Δεν του έφθαναν του Γιάννη Παθιακάκη τα προβλήματα με τους επιθετικούς, του ήρθε και η είδηση ότι οι Κατσαβός και Δέλλας θα πρέπει να στρατευτούν μέσα στο Φλεβάρη. Ετσι ο Ελληνας τεχνικός θα πρέπει να αρχίσει να αλλάζει τα σχέδια που είχε καταρτίσει. Οσον αφορά το σημερινό αγώνα τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα για τον τεχνικό της Ενωσης. Δε θα έχει στη διάθεσή του τους Νικολαΐδη, Μπιέκοβιτς, Ζήκο. Ετσι «τα κάστανα από τη φωτιά», όσον αφορά την επιθετική γραμμή, καλούνται να βγάλουν οι Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης. Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος αφού οι «κιτρινόμαυροι» στην πορεία που κάνουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος δεν έχουν περιθώρια απωλειών. Αυτό όμως ισχύει και για τα Τρίκαλα, που θέλουν τους βαθμούς της νίκης για να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας. Η νίκη στην Καλαμάτα την προηγούμενη αγωνιστική έχει σημάνει γενικό συναγερμό στη θεσσαλική πόλη, αφού οι οπαδοί της ομάδας θέλουν να ενισχύσουν τους παίκτες στο δύσκολο έργο που έχουν σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ. Στα αγωνιστικά ο Ζόραν Μπάμποβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αγγελόπουλο, αλλά αναμένεται να ξεκινήσουν από την αρχή οι Στοΐνοβιτς και Αμούσα.
Για άλλη μια αγωνιστική ο Ηρακλής δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι εν μέσω διοικητικών εξελίξεων. Η γνωστοποίηση των Εμφιετζόγλου - Τσουκαλά με ανακοίνωσή τους ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την ΠΑΕ δίνει παράταση στην αγωνία στους φίλους του «γηραιού», όσον αφορά το ποιος θα αναλάβει τελικά την ομάδα. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη δείχνουν ότι μόλις μπουν στον αγωνιστικό χώρο τα ξεχνούν όλα. Αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν και σήμερα στη δύσκολη έδρα της Προοδευτικής. Στους γηπεδούχους η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού δεν έχουν τα περιθώρια απωλειών. Ο Νίκος Καρούλιας θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Χουζούρη και Πάντου που είναι τραυματίες και θα λείψουν για περίπου ένα μήνα, καθώς και των τιμωρημένων Ζαΐμι και Πηλιούρα.
Στην Καβάλα θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να... σπάσει το ρόδι και να πετύχει την πρώτη νίκη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο. Ο «Δικέφαλος» μετά την αναπάντεχη εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα την προηγούμενη αγωνιστική, θα προσπαθήσει σήμερα να κάνει ρελάνς. Ο Μπάγεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Νάγκπε και του Τετράτζε, αλλά όμως επιστρέφει ο Χασιώτης.
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Αρης στο Χαριλάου με αντίπαλο την Καλαμάτα, καθώς και ο Πανιώνιος κόντρα στον Εθνικό Αστέρα στη Νέα Σμύρνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το αυριανό ντέρμπι της Πελοποννήσου μεταξύ του Πανηλειακού και της Παναχαϊκής στον Πύργο.
Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής είναι: Αρης - Καλαμάτα, Τρίκαλα - ΑΕΚ (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ιωνικός - ΟΦΗ, Καβάλα - ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός - Ξάνθη, Πανιώνιος - Εθνικός Αστέρας, Προοδευτική - Ηρακλής. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00. ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανηλειακός - Παναχαϊκή (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).