Κυριακή 31 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην τελική ευθεία της μάχης για την επιτυχία της

Στοιχεία από το «κλείσιμο» της Δευτέρας 25/1
Στοιχεία από το «κλείσιμο» της Δευτέρας 25/1
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, όλοι μαζί σα μια γροθιά βρισκόμαστε σε διάταξη μάχης οπλισμένοι με την πείρα δεκαετιών, με το Πρόγραμμα του Κόμματος και τις σύγχρονες επεξεργασίες μας, για να ανταποκριθούμε στα σύνθετα καθήκοντα που η ίδια η ζωή μάς βάζει, η ίδια η εξέλιξη της ταξικής πάλης επιτάσσει. Για να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα ο λαός, να ορθώσει τείχος απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε χώρο δουλειάς, εκπαίδευσης, λαϊκή γειτονιά, χωριό που να μην πρωτοστατήσουμε ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Να μη μείνει εργοστάσιο, γιαπί, λιμάνι, γραφείο, εμπορομάγαζο, μπλόκο της αγωνιζόμενης αγροτιάς που να μη βρεθούμε στο πλευρό, δίπλα σε όσους αντιστέκονται, σε όσους τώρα επιχειρούν να δοκιμάσουν μέρος της δύναμής τους.

Με αυτό το καθήκον στην προμετωπίδα του αγώνα μας ο κάθε κομμουνιστής οφείλει να ανοίξει ακόμα πιο πλατιά, σε ακόμα περισσότερο εργατόκοσμο τη συζήτηση για την πρόταση που το Κόμμα μας διαθέτει για την οριστική απαλλαγή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Σε αυτόν τον ίδιο κόσμο μπορούμε και πρέπει να απευθυνθούμε με το κουπόνι στο χέρι για να ενισχύσει το μόνο Κόμμα που εκφράζει τα δικά του ταξικά συμφέροντα, παλεύει γι' αυτά χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες.

Στις λίγες μέρες που απέμειναν για να κλείσουμε με επιτυχία τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, το κάθε όργανο, οι ΚΟΒ δίνουν τη μάχη για να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που η ίδια η δουλειά μας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει απλώσει.


Στην περιοχή μας βρεθήκαμε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος», που έφερε νέες ατομικές συμβάσεις, σπρώχνει σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις», δηλαδή σε απολύσεις, εντείνει την τρομοκρατία με το φόβο του κλεισίματος και άλλων καταστημάτων. Στην Αλεξανδρούπολη στους μετανάστες εργαζόμενους του «Ζούρα», στην Ξάνθη στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας «Ροδόπη», που απεργούν και παλεύουν ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους. Σήμερα που μιλάμε βρισκόμαστε μπροστά στην αγωνιστική απάντηση που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά και οι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες. Από όλους αυτούς αλλά και εκατοντάδες ακόμα ζητήσαμε και πήραμε οικονομική ενίσχυση, ανεξάρτητα αν ακολουθούν το Κόμμα, αν το στηρίζουν και πολιτικά. Από το σύνολο όσων ενίσχυσαν δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εκατοντάδες ήταν αυτοί που εκτιμούν το ΚΚΕ για τη συνέπεια και τις θέσεις του, την ανιδιοτέλειά του, αλλά το επίπεδο της πολιτικής τους συμφωνίας απέχει ακόμα από το να εκφραστεί ανοιχτά με τη συμπόρευση ή την πολιτική στήριξη. Φυσικά, δεν είναι καθόλου αμελητέα η οικονομική στήριξη που για άλλους αποτελεί «ταβάνι», αλλά για άλλους είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι μιας ορισμένης συμφωνίας που εν πολλοίς είναι και στο χέρι μας να την διευρύνουμε.

Οι χιλιάδες που ενίσχυσαν έως σήμερα και στην περιοχή μας το Κόμμα είναι και αυτοί άνθρωποι του μεροκάματου, άλλοι είναι άνεργοι, πολλοί από αυτούς σταθεροί ενισχυτές του ΚΚΕ, άλλοι για πρώτη φορά. Ολοι τους ζουν τα ίδια βάσανα που ζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Κι όμως, από το υστέρημά τους βρήκαν τον τρόπο να δώσουν οικονομική ενίσχυση, γιατί ξέρουν ότι αυτή θα γίνει υλική δύναμη στα χέρια του Κόμματος, μια δύναμη που θα κατατεθεί στους αγώνες του λαού μας.

Στη φετινή Οικονομική Εξόρμηση αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες που έχουμε να αξιοποιούμε άλλες μορφές οικονομικής ενίσχυσης, ιδιαίτερα οι συνεστιάσεις των Τομεακών Οργανώσεων αλλά και κάποιων ΚΟΒ που τις επιχείρησαν και χαρακτηρίστηκαν από τα στοιχεία της εθελοντικής προσφοράς πολλών μελών και φίλων του Κόμματος, από το μεράκι και την επιμονή αυτές να είναι επιτυχημένες από κάθε άποψη.

Με την εμπειρία και της φετινής Εξόρμησης αλλά και με την επιμονή σταθερά να ανεβαίνει η δουλειά όλων των κομματικών μελών αλλά και των οπαδών μπορούμε να ανταποκριθούμε στο καθήκον να καταστήσουμε το Κόμμα μας οικονομικά δυνατό, κάθε μήνα, όλο το χρόνο.


Του Βασίλη ΚΑΤΟΠΟΔΗ*
*Ο Βασίλης Κατοπόδης είναι μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καθρέφτης» των δεσμών μας με το λαό το άνοιγμα με το κουπόνι(2018-11-24 00:00:00.0)
Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για πιο ισχυρό ΚΚΕ(2016-12-24 00:00:00.0)
Ψηλά ο πήχης στο Ηράκλειο(2010-10-22 00:00:00.0)
Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την υπερκάλυψη(2010-01-16 00:00:00.0)
Εντείνεται η προσπάθεια για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης(2007-12-11 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να υπερκαλύψουν το πλάνο τους(2002-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ