Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
«Πλώρη» για μετάλλιο οι άνδρες

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε χτες η Εθνική ανδρών

Associated Press

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε χτες η Εθνική ανδρών
Την πρόκρισή της σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα μετά από 17 χρόνια πανηγύρισε, χτες, η Εθνική ανδρών αφού στη φετινή διοργάνωση, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, επικράτησε, για τα προημιτελικά, της Ισπανίας με 6-2. Πλέον, η ελληνική ομάδα, που βάζει... πλώρη για μία θέση στο βάθρο στον πρώτο ημιτελικό, που θα γίνει αύριο Τετάρτη, θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Σερβία, που χτες νίκησε τη Ρωσία στον άλλον προημιτελικό με 15-5.

Η προηγούμενη φορά που η Ελλάδα έδωσε το «παρών» στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν το 1999, στη διοργάνωση της Φλωρεντίας, όταν και τελικά κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας στην 3η θέση.

Στο χτεσινό παιχνίδι το ελληνικό συγκρότημα, παρά την κόπωση που είχε από τον αγώνα την Κυριακή κόντρα στη Ρουμανία (νίκη με 15-9), εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένο και έτοιμο για την αναμέτρηση με τους Ισπανούς. Με όπλο την πολύ καλή άμυνα στην οποία εγκλωβίστηκαν όλες οι προσπάθειες των Ισπανών και σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να φθάσει στη σπουδαία επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 1-2, 0-1

Ισπανία: Μάλιαρακ 2. Ελλάδα: Φουντούλης 3, Μυλωνάκης 1, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 1.

  • Σήμερα θα γίνουν τα άλλα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης: Ιταλία - Μαυροβούνιο (19.45), Ουγγαρία - Κροατία (21.15).
ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μαθαίνει τον αντίπαλο για οκτάδα

Μπορεί να έκανε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι τώρα, ωστόσο και πάλι κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο η Εθνική γυναικών δεν απέφυγε την ήττα, όπως χτες από την Ολλανδία με 11-10 στον τελευταίο αγώνα της για τη φάση των ομίλων στο τουρνουά των γυναικών. Η ήττα δεν αλλάζει κάτι για την Εθνική που κατέλαβε την 4η θέση και πλέον στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου. Αυτή θα προκύψει μετά τον σημερινό αγώνα μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του Α' ομίλου, Ισπανίας - Ιταλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ