Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Στην επαρχία το ενδιαφέρον

Στις εκτός έδρας δοκιμασίες στην επαρχία για τις τρεις εκ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη 13η αγωνιστική της Α1. Εκτός του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, που αγωνίζεται στην έδρα του με αντίπαλο την Κηφισιά, το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνει ταξίδια για τον δεύτερο Ολυμπιακό και τους «συγκάτοικους» της 3ης θέσης, ΑΕΚ και Αρη.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την επιτυχία στην Ισπανία κόντρα στη Λαμποράλ για την Ευρωλίγκα, θα τεστάρουν δυνάμεις στην Κρήτη κόντρα στο πάντα υπολογίσιμο (ιδιαίτερα εντός έδρας) Ρέθυμνο, θέλοντας να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη και θέλουν κόντρα στο φαβορί που είναι ο Ολυμπιακός να παλέψουν για το καλύτερο.

Δύσκολο τεστ περιμένει τον Αρη στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, σε μια έδρα όπου αρκετές φορές οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης έχουν περάσει δύσκολα απογεύματα. Εχοντας ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη επί της Νεπτούνας για το Εurocup, ο Αρης επιδιώκει το διπλό που θα τον διατηρήσει μέσα στην πρώτη τριάδα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, που μέχρι τώρα η πορεία τους δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν διαθέτουν πλέον και πολλά περιθώρια νέων απωλειών, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες.

Παιχνίδι με πολλές παγίδες περιμένει και την ΑΕΚ με αντίπαλο τον Αρκαδικό εκτός έδρας, με τον «Δικέφαλο» μετά την καλή εμφάνιση (παρά την ήττα) κόντρα στον Παναθηναϊκό να ψάχνει την επιστροφή στις επιτυχίες, προκειμένου να μείνει στα ψηλά. Οι Αρκάδες, αν και προέρχονται από την ήττα στην Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική, μέχρι τώρα έχουν δείξει σύνολο ικανό για να κάνει τη ζημιά.

Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την πρώτη τετράδα έχει ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται την Καβάλα στην Πυλαία και θέλει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί, ενώ παράλληλα ευελπιστεί σε στραβοπάτημα των ΑΕΚ και Αρη προκειμένου να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά. Απ' την αλλη οι Καβαλιώτες, μετά την επιτυχία τους κόντρα στον Αρκαδικό και έχοντας κάνει αλλαγές στο ρόστερ, εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την συνέχεια.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ (ώρα έναρξης 17.00): ΠΑΟΚ - Καβάλα (NS2 λεπτό/λεπτό), Αρκαδικός - ΑΕΚ (ΝS2 λεπτό/λεπτο), Λαύριο - Κόροιβος (NS2 λεπτό/λεπτο), Απόλλων Πάτρας - Τρίκαλα (ΝS2 λεπτό/λεπτό), Κολοσσός Ρόδου - Αρης (ΝS4). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (16.30 NS3). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναθηναϊκός - Κηφισιά (17.00 NS).

  • H AEK με ανακοίνωση χτες επισημοποίησε τη συμφωνία της με τον Αμερικανό γκαρντ (ύψους 1.96) Ντιόντε Κρίστμας, με θητεία στο ΝΒΑ, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και στους ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ