Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αναβολή της δίκης των συνδικαλιστών του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε για τις 20 Μάη του 2016 η δίκη των τεσσάρων συνδικαλιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ήταν να δικαστούν χθες με τις κατηγορίες της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας τελεσθείσας κατ' εξακολούθηση και μη», για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο (ν. 4009/2011) και τις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ το Φλεβάρη του 2012. Κατηγορούμενοι ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Γ. Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης και Ν. Νικολάου.

Την επόμενη Παρασκευή 15 Γενάρη είναι προγραμματισμένη να γίνει και δεύτερη δίκη με τις ίδιες κατηγορίες, στην οποία, επιπλέον των τεσσάρων, διώκονται και τα μέλη ΔΕΠ Α. Μπένος και Γ. Τσιλιγκιρίδης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ καταγγέλλει αυτές τις διώξεις ως συνδικαλιστικές και πολιτικές, που ξεκίνησαν από συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και συνδέονται με το πανεπιστήμιο που επιδιώκουν, όπου δεν χωράνε συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις, δικαιώματα για εργαζόμενους και φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ