Τρίτη 24 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με «ανοιχτά τα μάτια της ψυχής στη ζωή»

Σε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου» παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απένειμε τη διάκριση στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε.

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης και τα σχολεία που διακρίθηκαν βράβευσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων, βουλευτές, συγγραφείς κ.ά.

Απονέμοντας το βραβείο στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, ο Δημ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή για αυτήν εδώ την εκδήλωση, αυτό που νιώθω, νιώθουμε όλοι μας φαντάζομαι σε αυτό τον πανελλαδικό διαγωνισμό των σχολείων μας, των παιδιών της πατρίδας μας. Βέβαια, νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί θα δώσω το βραβείο στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησα κι εγώ. Φυσικά, τότε ονομαζόταν 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας, είναι το ίδιο όμως κτίριο, είναι το ίδιο σχολείο με την ίδια ιστορία. Και μια ευχή ιδιαίτερα για τα παιδιά, "να μελετάτε και να έχετε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σας στη ζωή", τα λόγια του μεγάλου δάσκαλου Δημήτρη Γληνού. Καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλή πρόοδο, νέες επιτυχίες».

Η τελετή διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και παρουσιάσεις power point.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org