Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργανώνεται και συντονίζεται πανελλαδικά η αγροτιά

Συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις τις επόμενες μέρες, νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις αρχές Δεκέμβρη

Συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας οι κινητοποιήσεις που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές αγροτικών μπλόκων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στην ΚΑΠ της ΕΕ. Οι κατά τόπους κινητοποιήσεις θα συντονιστούν πανελλαδικά, με νέα πανελλαδική σύσκεψη που θα οργανώσει στις αρχές Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη Θεσσαλία

Συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 5 Νοέμβρη από την Καρδίτσα δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας. Αύριο, Πέμπτη, στον αγώνα μπαίνουν οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς Λάρισας, συμμετέχοντας με τρακτέρ και άλλα μηχανήματα στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί της επαρχίας που οργανώνουν το συλλαλητήριο, καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος, επισημαίνοντας: «Τα αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ, τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων από τρίτες χώρες, το υψηλό κόστος παραγωγής, την αμάζευτη σοδειά μας εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία και τις χαμηλές τιμές που πουλήθηκαν τα προϊόντα μας, μειώνουν το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων, μας ξεκληρίζουν, ερημώνουν τα χωριά μας».

Καλούν, επίσης, στο συλλαλητήριο, τους φορείς της Επαρχίας (Εμπορικό Σύλλογο, Επαγγελματική Ενωση), τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μετά τους αγρότες της Αγιάς, ακολουθούν οι συνάδελφοί τους του νομού Τρικάλων, οι οποίοι, τη Δευτέρα 23/11, στις 11 π.μ., θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια, έρχονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, την Τετάρτη 25/11, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Την Τετάρτη 2/12, στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες των Φαρσάλων, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο με τρακτέρ, στις 11 π.μ., επίσης στην κεντρική πλατεία.

Σε άλλες πόλεις

Αγροτικές κινητοποιήσεις και συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

  • Σύσκεψη οργανώνει η Γραμματεία Ημαθίας της ΠΑΣΥ, αύριο Πέμπτη 19/11, στις 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Μακροχωρίου. Θα μιλήσει, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας.
  • Σε πανηπειρωτική σύσκεψη καλούν την Κυριακή 22/11, στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο Αρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, η Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας, το Μπλόκο Ωρωπού Πρέβεζας και το Μπλόκο Φαναρίου.
  • Στην Κέρκυρα, συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι αγρότες τη Δευτέρα 23/11, στις 10.30 π.μ., έξω από το Δημαρχείο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας).

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org