Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στη... σκιά του φόβου

Βρετανοί στρατιώτες εισέρχονται στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου πριν από τη φιλική αναμέτρηση Αγγλίας - Γαλλίας

Associated Press

Βρετανοί στρατιώτες εισέρχονται στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου πριν από τη φιλική αναμέτρηση Αγγλίας - Γαλλίας
Οι πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής, 13 Νοέμβρη, στο Παρίσι και ο φόβος για τυχόν συνέχεια σε άλλες πόλεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μη μένουν ανεπηρέαστα και τα αθλητικά γεγονότα. Αλλωστε, το γεγονός ότι η πρώτη εκ των επιθέσεων (χωρίς όμως τα τραγικά αποτελέσματα των υπολοίπων) είχε ως στόχο το «Stade de France» και τον φιλικό αγώνα της Γαλλίας με τη Γερμανία προκαλεί επιπρόσθετες ανησυχίες.

Ετσι, χτες, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και, μάλιστα, αφού χρειάστηκε εκκένωση του γηπέδου, ο φιλικός αγώνας Γερμανίας - Ολλανδίας στο Ανόβερο, καθώς οι αστυνομικές αρχές φέρεται να εντόπισαν ύποπτα πρόσωπα να κινούνται κοντά στο γήπεδο. Αργότερα, πληροφορίες ανέφεραν την ανακάλυψη, από την αστυνομία, ασθενοφόρου γεμάτου εκρηκτικά ενώ είχε σημάνει γενικός συναγερμός σε όλη την πόλη. Στον αγώνα επρόκειτο να παραβρεθεί και η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ακύρωση 24 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του υπήρξε και στον προγραμματισμένο επίσης φιλικό αγώνα μεταξύ Βελγίου και Ισπανίας, στις Βρυξέλλες. Οπως ανακοινώθηκε, η βελγική κυβέρνηση ζήτησε απ' την Ομοσπονδία την ακύρωση του αγώνα, αφού ο συναγερμός στην πόλη είναι σε υψηλό επίπεδο, την ώρα μάλιστα που διεξάγονταν και έρευνες για ύποπτο άτομο που φέρεται να είχε σχέσεις με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Το κλίμα που επικρατεί αποτυπώθηκε και στην εικόνα του Λονδίνου, χτες, που θύμιζε πολεμική περιοχή, λίγες ώρες πριν από τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, με πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν κατακλύσει το κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή της Γαλλίας στη χτεσινή της πρωινή βόλτα συνοδεύτηκε από αστυνομικούς που είχαν κυριολεκτικά το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Στη Γαλλία, οι πληροφορίες θέλουν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προσανατολίζεται στο να αναβάλει την αγωνιστική κίνηση σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, «κόκκινο» έχει χτυπήσει ο συναγερμός και στην Ισπανία ενόψει του κλασικού ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα το Σάββατο (21/11), το οποίο θα διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα εργατοϋπάλληλοι από διάφορους κλάδους(2018-12-14 00:00:00.0)
Ερευνες και τρομο-υστερία(2016-04-01 00:00:00.0)
Ιστορικό χρονικό(2011-05-29 00:00:00.0)
Ο αγώνας ακύρωσε τον αντεργατικό νόμο(2010-10-22 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου(2003-02-18 00:00:00.0)
Μικρό ιστορικό χρονικό(2001-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ