Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέκλεισαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στη «Σκλαβενίτης»

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία, που παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της εργοδοσίας

«Ρίξτε άκυρο στο ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας». Αυτό προτρέπει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», μπροστά στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), παράταξη που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου ξεκινούν σήμερα, Τρίτη.

Παρά το γεγονός ότι η ΔΑΣ δεν ενημερώθηκε από το απερχόμενο ΔΣ ούτε για την εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ούτε για το περιθώριο κατάθεσης των ψηφοδελτίων ούτε, βέβαια, για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να πάρει μέρος με το δικό της ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται φανερές από την πλευρά του ΔΣ του σωματείου προσπάθειες να αποκλειστεί η παράταξή μας από τη διαδικασία των εκλογών». Η στάση της διοίκησης του σωματείου δεν είναι τυχαία αφού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στέκονται εμπόδιο στο ρόλο και τα σχέδια του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει: «Το εργοδοτικό σωματείο όχι μόνο έχει συναινέσει (σ.σ. σε εργασιακές ανατροπές στην επιχείρηση), αλλά παράλληλα αποκλείει τους συναδέλφους από κάθε μορφή οργάνωσης και συζήτησης, κάνοντας κρυφές συνελεύσεις, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποί μας. Ολα τα παραπάνω υλοποιούνται με κύρια και πρώτιστη ευθύνη του εργοδότη, ο οποίος διαφημίζεται και ως "καλός" εργοδότης, την ίδια ώρα που έχει εντείνει στο έπακρο την εκμετάλλευσή μας για να μεγεθύνει τα κέρδη του και να κυριαρχήσει πανελλαδικά.

Εργοδότης και εργοδοτικό σωματείο προσπαθούν, σε μία περίοδο που κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδότες μάς έχουν κηρύξει ανελέητο πόλεμο και ισοπεδώνουν τις ζωές μας, να μας επιβάλουν να ψηφίσουμε για συσχετισμούς υπέρ του εργοδότη με παραγωγή νόθων και συμβιβασμένων αντιπροσώπων στα συνέδρια δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και τριτοβάθμιων οργάνων (ΓΣΕΕ)».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ