Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζικό μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση και πορεία την περασμένη Παρασκευή στο Κερατσίνι

Στιγμιότυπο από την πορεία στο Κερατσίνι
Στιγμιότυπο από την πορεία στο Κερατσίνι
Μαζική ήταν και φέτος η κινητοποίηση που διοργάνωσαν τα ταξικά σωματεία του Πειραιά στο Κερατσίνι, ενάντια στην εγκληματική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, στα δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα από τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης, στις 12 Σεπτέμβρη 2013.

Η συγκέντρωση των συνδικάτων έγινε στην πλατεία Νίκης (πρώην Ζαρντέν) στην Αμφιάλη, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου στις 18/9/2013 έπεσε νεκρός από το μαχαίρι των χρυσαυγιτών ο Π. Φύσσας.

Στη σύντομη ομιλία του εκ μέρους των σωματείων, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στάθηκε στα γεγονότα εκείνων των ημερών και σε όσα ακολούθησαν. Κατήγγειλε ιδιαίτερα την προσπάθεια που κάνει τώρα το σύστημα να προσδώσει μόνο ποινικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά στη δράση της φασιστικής οργάνωσης, να την «καθαρίσει» από την εγκληματική της ιδεολογία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Παραβρέθηκαν, επίσης, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' και Β' Περιφέρεια του Πειραιά.

Ακολούθησε πορεία επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, με τα συνθήματα να πέφτουν βροχή: «Δουλέμποροι, φασίστες χτυπάτε τους εργάτες - στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες». «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά - Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». «Κράτος, φασίστες και εργοδοσία χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».

Στην κεφαλή πορεύτηκε αντιπροσωπεία των συνδικάτων του Πειραιά, που υπέγραφαν πανό με το εξής μήνυμα: «Χρυσαυγίτες τσιράκια των αφεντικών θα σας τσακίσει η πάλη των εργατών». Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, κόσμος όλων των ηλικιών, από τα μπαλκόνια των σπιτιών και τα πεζοδρόμια έδειχνε την αποδοχή του, χειροκροτώντας τη μαζική διαδήλωση.

Με την ολοκλήρωση της πορείας ο Γιάννης Δεληγιάννης, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό σε εγρήγορση, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Δίνουμε τη μάχη καθημερινά στους τόπους δουλειάς για να πατήσουμε στο κεφάλι το φίδι που λέγεται Χρυσή Αυγή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το κύμα καταδίκης από εργατικά σωματεία(2021-10-22 00:00:00.0)
Χιλιάδες διαδηλωτές διαμήνυσαν ότι «πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»(2021-09-21 00:00:00.0)
Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή(2018-09-15 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής(2017-09-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής(2017-09-13 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στην Αμφιάλη(2016-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ