Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών

Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αίτημα των σχολικών καθαριστριών. Ετσι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκονται στον αέρα οι συμβάσεις 8.500 χιλιάδων καθαριστριών και καθαριστών των σχολείων, που για πάνω από 12 χρόνια ζουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Η τελευταία, μάλιστα, κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις υποσχέσεις της για κατάργηση των εργολαβικών συνεργείων και τη μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε αορίστου χρόνου, έφτασε στο σημείο να μην εφαρμόζει ακόμα και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που η ίδια ψήφισε, η οποία αφορά την ανανέωση των συμβάσεών τους για φέτος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκηρύσσονται διαγωνισμοί από μια σειρά δήμους (π.χ. Πειραιά) και να πετιούνται στο δρόμο όσες καθαρίστριες δούλευαν στα σχολεία τα προηγούμενα χρόνια».

  • Το θέμα συζητήθηκε χτες και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, όπου ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισήμανε ότι υπάρχει κυβερνητική ευθύνη - και της προηγούμενης κυβέρνησης - για το ότι δε λύθηκε το θέμα και πρόσθεσε ότι ο Δήμος πρέπει να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων. «Χρειάζεται να είναι προτεραιότητα της κάθε δημοτικής αρχής τα ζητήματα των εργαζομένων, γιατί επιπλέον έχουν και αντανάκλαση και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα παιδιά στα σχολεία», είπε και τόνισε: «Οπως έγινε για να λυθεί το θέμα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι πρέπει να υπάρξει πίεση για να λυθεί άμεσα το θέμα αυτό. Δε γίνεται τις 91 μόνιμες καθαρίστριες να τις εξοντώσουμε για να καλυφτούν τα 400 σχολεία, για να έχουμε καλή εικόνα που δε θα αντανακλά όμως την πραγματικότητα».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ