Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ 79-68
Καθάρισε με... μισό παιχνίδι

Δείχνοντας δύο πρόσωπα στον αγώνα, ένα καλό στο α' μέρος και ένα μέτριο στο β', όταν και απώλεσε διαφορά 28 π., η Εθνική ανδρών κατάφερε να επικρατήσει της Γεωργίας με 79 - 68 και να πετύχει έτσι την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο του Ζάγκρεμπ για το φετινό Ευρωμπάσκετ. Με την επικράτηση αυτή ουσιαστικά η ελληνική ομάδα σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση (προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες του ομίλου) και πλέον πάει για τον δεύτερο στόχο της, που είναι η διατήρηση της πρωτιάς στη βαθμολογία, κάτι που θα παίξει ρόλο στα διασταυρώματα στους «16». Για το ζήτημα της πρωτιάς πολλά θα κριθούν σήμερα στον αγώνα της Ελλάδας με τη Σλοβενία (16.00 ΟΤΕ Sports4/ ANT1), όπου με νέα επιτυχία η Εθνική κλειδώνει τη θέση στο ρετιρέ. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας και με περισσότερους από 4 πόντους διαφορά, τότε αρκετά σενάρια είναι ανοιχτά, με το χειρότερο για την ελληνική ομάδα να είναι αυτό που την θέλει να τερματίζει στην 3η θέση (αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Κροατία, Σλοβενία).

«Φουριόζα» αρχικά... φρέναρε στη συνέχεια

Οσον αφορά το χτεσινό αγώνα οι Ελληνες διεθνείς κυριάρχησαν επί των αντιπάλων τους στο πρώτο μέρος, όταν βρίσκοντας τις λύσεις απ' τα περιφερειακά σουτ και κυρίως από μακριά (έλειψαν στα προηγούμενα ματς) και με καλή αμυντική λειτουργία δεν συνάντησαν προβλήματα, παίρνοντας σημαντική διαφορά στο σκορ (25-15 στο 10', 22-50 στο 20'). Κορυφαίος για την Εθνική στο πρώτο μέρος ήταν ο Καλάθης.

Παίζοντας καλά για ένα ημίχρονο η Ελλάδα επικράτησε χτες της Γεωργίας φθάνοντας στην 3η της νίκη στο Ευρωμπάσκετ
Παίζοντας καλά για ένα ημίχρονο η Ελλάδα επικράτησε χτες της Γεωργίας φθάνοντας στην 3η της νίκη στο Ευρωμπάσκετ
Στην επανάληψη κάτι οι αλλαγές του Φώτη Κατσικάρη στους παίκτες προκειμένου κάποιοι να ξεκουραστούν, κάτι η χαλάρωση και η πρόθεση για οικονομία δυνάμεων ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τους Σλοβένους (μόλις 19 ώρες μετά) έριξαν το ρυθμό της ελληνικής ομάδας, με αποτέλεσμα τα λάθη στην επίθεση και την άμυνα. Απ' την άλλη η ζώνη των Γεωργιανών λειτουργούσε άψογα αμυντικά, ενώ επιθετικά, με τους Σενγκέλια Σανικίτζε οι αντίπαλοι κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά.

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).

  • Για τον ίδιο όμιλο η Σλοβενία επικράτησε της Ολλανδίας με 81-74. Στα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομίλων ξεχωρίζει η νίκη της Τουρκίας επί της Γερμανίας με 80-75, ενώ η Σερβία δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην Ισλανδία (93-64).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ