Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΟΜΙΛΟΣ «ΖΟΥΡΑ»: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ», «ΖΟΥΡΑ», «ΒΙΟΚΟΤ», «ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ», την Κυριακή 23/8, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Οπως αναφέρει, από τις συναντήσεις του Σωματείου με τη Διοίκηση προκύπτει ότι πέρα από τις απολύσεις, θέλει να επιβάλει και περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων.

ΚΩΣ: Μισθούς δύο μηνών οφείλει στους εργαζομένους η ξενοδοχειακή επιχείρηση «Πέλαγος ΑΕ» και επικαλούμενη τα capital controls, προτείνει την τμηματική καταβολή τους. Το ΕΚ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω προχώρησαν σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ. «Η απληρωσιά στα ξενοδοχεία "Πέλαγος" και "Aqua Blue" είναι τρανταχτό παράδειγμα της πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξης του τουρισμού» σημειώνουν.

ΘΗΒΑ: Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Θεοδοσίου Ελπίς» (ανακύκλωση πλαστικών), διεκδικώντας καταβολή των δεδουλευμένων, να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία που θα καταβάλλεται κάθε μήνα η μισθοδοσία, να ανακληθεί η απόλυση του γραμματέα της εργοστασιακής επιτροπής, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στο πλευρό τους βρέθηκε το ΠΑΜΕ, σωματεία από κλάδους και επιχειρήσεις της περιοχής. Η εργοδοσία επιχείρησε «ανταπεργία», ενημερώνοντας πως θα κρατήσει κλειστό το εργοστάσιο και ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν άδεια.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Να καταργηθούν όλα τα διόδια απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα την Τετάρτη στο υπουργείο Υποδομών. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την κυβέρνηση «για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και στο θέμα των διοδίων και θεωρεί ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο, που είναι πάγιο αίτημά του, συνιστά κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται, που οδηγεί ακόμα και στη θυσία ανθρώπινων ζωών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ