Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζεται το «ταξίδι» με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Το αναλυτικό πρόγραμμα στην Αθήνα και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα εμπνευσμένο από τον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές», το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει ήδη το «ταξίδι» του σε όλη την Ελλάδα για 41η χρονιά. Πρόκειται για ένα πλατύ φεστιβαλικό άνοιγμα καθώς ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά.

Μεγάλος σταθμός των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, όπου το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» θα φιλοξενηθεί στο γνωστό χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Ενώ οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στο γνώριμο πλέον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Και στις δύο περιπτώσεις οι χώροι που έχουν επιλεχθεί θα αποτελέσουν και φέτος τόπο αντάμωσης γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών, νέων δημιουργών που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αφιερώματα, συναυλίες και λαϊκά γλέντια.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, που σηματοδοτεί την αφετηρία νέων οργανωμένων αγώνων σε όλα τα μέτωπα, τη μαζικότερη και αποφασιστικότερη αντεπίθεση της νεολαίας και των εργαζομένων στην καταστροφική για αυτούς εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική.


Σήμερα, παρουσιάζουμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 41ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και το αναλυτικό πρόγραμμα της Αθήνας.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί:

  • Ολοκληρώνονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Ικαρία την Τετάρτη 19 Αυγούστου, όπου θα γίνει η κεντρική προφεστιβαλική στον Καραβόσταμο.
  • Την Τρίτη 25/8 προφεστιβαλική εκδήλωση στο Βαθύ Σάμου, στην πλατεία Δημαρχείου, αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ερασιτεχνική θεατρική παράσταση, μουσικά σχήματα κ.ά. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο Καρλόβασι στις 5/9 στο προαύλιο του Γυμνασίου.
  • Το Φεστιβάλ στη Λάρισα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Ηρωικές μορφές νέων αγωνιστών, της περιόδου 1940 - 1949», καθώς επίσης και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος με δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα. Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα έχει ως εξής: Συζήτηση για τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις και παρουσίαση συλλογικής εργασίας. Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα. Ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Λαϊκό γλέντι - δημοτικό τραγούδι - χορευτικά. Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τους «Vanilla Swing». Λαϊκό γλέντι. Νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
  • Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στην Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη.
Στην Κεντρική Μακεδονία

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Κεντρική Μακεδονία είναι οι εξής:

Σάββατο 22 Αυγούστου

  • Φεστιβάλ στο Σιδηρόκαστρο με ομιλητή τον Θοδωρή Βλάχο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Φεστιβάλ στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Τρίτη 25 Αυγούστου

  • Φεστιβάλ στο Ωραιόκαστρο.

Πέμπτη 27 Αυγούστου

  • Φεστιβάλ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με ομιλήτρια την Θεοδώρα Καραθάνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Σάββατο 29 Αυγούστου

  • Φεστιβάλ στις Σέρρες με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Φεστιβάλ στη Νάουσα με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Φεστιβάλ στο Λαγκαδά με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Φεστιβάλ στο Κιλκίς με ομιλητή τον Νίκο Χρηστάνη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κυριακή 30 Αυγούστου

  • Φεστιβάλ στην Εδεσσα με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη

  • Φεστιβάλ στη Θέρμη με ομιλητή τον Κώστα Ιωσηφίδη, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη

  • Φεστιβάλ στη Κατερίνη με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • Φεστιβάλ στη Βέροια με ομιλητή τον Οδυσσέα Τζαμάλ Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Φεστιβάλ στον Πολύγυρο με ομιλήτρια την Νικολέτα Θεογνώστου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά με ομιλήτρια την Κατερίνα Στύλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ