Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Κι άλλος νεκρός Παλαιστίνιος

Από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Η οργή ξεχείλισε στην κηδεία του 19χρονου
Η οργή ξεχείλισε στην κηδεία του 19χρονου
ΡΑΜΑΛΑ.--

Ενας ακόμα Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός, χτες, μετά από καταδίωξη Ισραηλινών στρατιωτών που εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Καλάντια, κοντά στη Ραμάλα, για να συλλάβουν δύο «ακτιβιστές που ήταν ύποπτοι για τρομοκρατία», όπως ισχυρίστηκαν εκπρόσωποι των κατοχικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αραβικών ΜΜΕ (όπως το «αλ-Αραμπίγια» και το «αλ-Τζαζίρα»), ένας 19χρονος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη από τον ισραηλινό στρατό, ανέβηκε σε μια στέγη, όπου και τον πέτυχαν τα ισραηλινά πυρά. Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ισχυρίστηκε ότι οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν για να τον σταματήσουν, αλλά εκείνος συνέχισε να τρέχει, παραπάτησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Ωστόσο, κάτοικοι του καταυλισμού λένε - όπως μεταδίδει το «αλ-Αραμπίγια» - πως είδαν το 19χρονο να δέχεται απανωτά πυρά, ενώ το άψυχο κορμί του έμεινε για ώρα στη στέγη, μέχρι που το κατέβασαν οι στρατιώτες. Είναι ο τρίτος Παλαιστίνιος που πέφτει νεκρός από πυρά στρατιωτών στη Δυτική Οχθη, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε την Κυριακή και στο ιερό για τους Μουσουλμάνους τέμενος αλ-Ακσα (στην Πλατεία των Τζαμιών, στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ), όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο τέμενος, για να «ανοίξει δρόμο» σε Εβραίους που ήθελαν να επισκεφτούν το «Ορος του Ναού» (που βρίσκεται στην ίδια περιοχή), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Δε συνηθίζεται στρατός να μπαίνει στο αλ-Ακσα (τον τρίτο ιερότερο τόπο για τους Μουσουλμάνους μετά από Μέκκα και Μεδίνα). Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, από τα δακρυγόνα αλλά και τα χτυπήματα των στρατιωτών, σύμφωνα με τις μουσουλμανικές αρχές που διαχειρίζονται το αλ-Ακσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ