Σάββατο 25 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Βουτιές» προς αναζήτηση μεταλλίων

Φωτογραφία από παλαιότερους αγώνες

Associated Press

Φωτογραφία από παλαιότερους αγώνες
Με 54 αθλητές, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αριθμητικά αποστολές αντιπροσωπευτικής ομάδας, συμμετέχει η χώρα μας στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που θα διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας. Για πρώτη φορά, η διοργάνωση γίνεται στη συγκεκριμένη χώρα και για πρώτη φορά στα χρονικά θα υπάρξουν μικτά ζευγάρια στη συγχρονισμένη κολύμβηση και τις καταδύσεις.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου και θα έχουν αγωνιστεί περισσότεροι από 2.500 αθλητές και αθλήτριες από 190 χώρες. Τα αθλήματα που θα γίνουν είναι έξι: κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση, κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, καταδύσεις, καταδύσεις από ύψος και πόλο.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της ελληνικής αποστολής, οι ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών αποτελούνται από 26 άτομα, στις καταδύσεις θα αγωνιστούν ένας άνδρας και μία γυναίκα, στη συγχρονισμένη κολύμβηση η χώρα μας αγωνίζεται με 10 αθλήτριες, οχτώ αθλητές θα δώσουν «το παρών» στην κολύμβηση, στις σκυτάλες θα μας εκπροσωπήσουν τέσσερις ακόμα αθλητές, ενώ στην εξαντλητική μαραθώνια κολύμβηση άλλοι τέσσερις αθλητές.

Σήμερα, στις 9 το πρωί, «στη μάχη» ρίχνεται η Ευαγγελία Πλατανιώτη στη συγχρονισμένη κολύμβηση - τεχνικό σόλο, μία ώρα αργότερα η Κέλλυ Αραούζου στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 5χλμ., στη 1 το μεσημέρι ο Αντώνης Φωκαΐδης στο ίδιο αγώνισμα, ενώ στις 2 θα βρεθεί στην πισίνα η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης για το τεχνικό ομαδικό.

Αύριο, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη θα αγωνιστούν στη συγχρονισμένη κολύμβηση για το τεχνικό ντουέτο και στις 2 το μεσημέρι η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης - ελεύθερο κόμπο. Ενδιάμεσα, στις 12.10, η ομάδα πόλο των γυναικών (που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ολλανδία) αντιμετωπίζει την Αυστραλία.

Τη Δευτέρα, οι Ελληνες πολίστες θα αντιμετωπίσουν την Εθνική Ιταλίας για το 2ο όμιλο (που συμπληρώνουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία). Σημειώνεται πως στο κάθε τουρνουά μετέχουν 16 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Ο πρώτος κάθε γκρουπ προκρίνεται απευθείας στους προημιτελικούς, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος παίζουν χιαστί μεταξύ τους (ο 1ος όμιλος διασταυρώνεται με το 2ο και ο 3ος με τον 4ο) για τις υπόλοιπες θέσεις της οκτάδας.

Τέλος, την ίδια μέρα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη δίνει τη «μάχη» της στη συγχρονισμένη κολύμβηση - ελεύθερο σόλο, ενώ με στόχο το βάθρο, οι Σπύρος Γιαννιώτης και Αντώνης Φωκαΐδης θα πέσουν στη θάλασσα για τα 10χλμ. κολύμβησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ